Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia is de grootste exporteur van Bimi

In Murcia heeft opnieuw een Bimi® Gastro Trip plaatsgevonden, een unieke ervaring voor chef-koks, influencers en media die een reisje hebben gemaakt van "zaadje tot tafel", met tussenstops in de kwekerij, het veld en de keuken. Eregasten waren chef-koks Pablo Suárez (@poesiadefogon) en Juan Sanches (@pausayplato), die beiden ruim 1 miljoen volgers hebben op sociale media, gastronomisch expert Sergio M. Crovetto (@muysibarita) en influencer en evenementenorganisator Silvia Moreno (@cenasadivina).

"We moeten alles wat achter een Bimi-stengel zit zichtbaar maken, alle mensen en processen die betrokken zijn bij de keten, zodat de consument de waarde van deze groente ten volle kan appreciëren", zegt Alberto Alapont, verantwoordelijke voor Bimi® in Zuid-Europa.

Vanuit het hoofdkantoor van de coöperatie Sacoje in Lorca vertrokken de gasten naar de kwekerij, waar ze de delicate ontkieming van het Bimi-zaad konden zien, en daarna naar een veld, waar ze zagen hoe direct ijs werd aangebracht op de net geoogste groente. "Het is heel interessant om te zien hoe elke stengel zorgvuldig met de hand wordt geoogst", benadrukt Sergio M. Crovetto. "Ik vind het zelfs rauw een verfijnd product", voegt Silvia Moreno toe.

De volgende stop op de route was het station waar het product wordt verpakt. "De telers in Murcia zijn zeer professioneel. We zien hoe ze zich inspannen om de Bimi zo vers mogelijk bij consumenten in heel Europa te brengen", aldus Juan Sanches.

Om de veelzijdigheid van het product te ervaren, was de laatste stop een proeverij van verschillende gerechten waarin Bimi het hoofdingrediënt is. "Mijn favoriete bereiding is Bimi op de grill, snel omgedraaid en met olijfolie en zout. Het is de perfecte aanvulling bij vlees, vis en pasta's", suggereert chef Pablo Suárez.

Spanje aan kop in de teelt en export van Bimi
Bimi is steeds vaker te vinden in het winkelmandje van de Europese consument. De consumptie is het afgelopen jaar ongeveer 30% gegroeid. Spanje, Nederland en Denemarken maken de top drie uit. Het is een groente die innovatie uitstraalt, een geweldige smaak biedt en gemakkelijk en snel te bereiden is. "Op dit moment leidt Spanje de teelt van Bimi met ruim 1.300 hectare. Ongeveer 30% van de in het VK geconsumeerde Bimi wordt in Spanje geoogst en voor de EU stijgt dat cijfer tot 85%. Bimi groeit in strategische markten zoals Frankrijk, Zwitserland en Duitsland en is onlangs geïntroduceerd in Polen, België en Italië", zegt Alberto Alapont, verantwoordelijke voor het merk Bimi in Spanje, Portugal en Italië.

Voor meer informatie:
Bimi
sara.guerrero@sakata.eu
cari.plaza@sakata.eu
www.bimi.es

Publicatiedatum: