Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Astra grapefruitschiller en ananassnijmachine

Vorig jaar voegde de Japanse innovator in automatische fruitschilmachines Astra het 50ste land toe aan het lijstje van exportbestemmingen. Nu het bedrijf groeit en de vraag toeneemt, worden er ook nieuwe soorten machines ontworpen. Verkoopmanager Ryo Takeshita kondigt de aanstaande lancering aan van een grapefruit/pomeloschiller en een ananassnijmachine.

Nieuw model voor het schillen van grapefruit en pomelo's
Astra heeft veel verzoeken ontvangen voor het schillen van grapefruit en pomelo's, vooral uit Oost-Azië. Het bedrijf werkt aan een nieuw model. "Grapefruit en pomelo's hebben vergelijkbare schilkenmerken. Ze hebben een zeer dikke schil, wat kan zorgen dat een typisch mes vastloopt. We moeten de juiste hulpstukken en programma's ontwikkelen om hiermee om te gaan. Het voordeel is dat we veel ervaring hebben met het schillen van grote fruitsoorten zoals ananas, meloen en ook wel sinaasappel. Op basis van deze technologieën hebben we succesvol een nieuw mes specifiek voor grapefruit en pomelo's ontwikkeld."

"Momenteel lopen er experimenten met dit model in onze Japanse fabriek. We zijn van plan het product over een paar maanden te lanceren. Onze klanten, voornamelijk uit Taiwan, kijken reikhalzend uit naar de release", zegt Ryo.

Prototype van de grapefruit- en pomeloschilmachine

Productiviteit bij de klant verhogen
Voor de meeste fruitverwerkers is schillen ongetwijfeld het meest tijdrovende deel van het verwerkingsproces. Tijdens de installatie van zijn ananasschillers bij klanten, ontdekte Astra dat het fruit snijden net zo arbeidsintensief is en specifieke vaardigheden vereist. "Als je een ananas wilt snijden, moet je hem altijd eerst schillen, en daar hebben we al de beste oplossing voor. Om klanten te helpen de productie-efficiëntie nog verder te verhogen, hebben we het initiatief genomen om ook onderzoek te doen naar het snijproces."

Er zijn veel fabrikanten van snijmachines, wat is dan de uniciteit van de Astra snijmachine? "Onze ananassnijder biedt drie duidelijke voordelen. Ten eerste volgt ze niet de traditionele verwerkingsvolgorde van schillen, de kern verwijderen en snijden. Bij ons wordt na het schillen eerst gesneden en daarna wordt de kern verwijderd. Daarnaast stelt de oplossing gebruikers in staat om de verwerking op elk moment te pauzeren of te hervatten, waardoor taken zoals schillen en snijden in de fabriek kunnen worden uitgevoerd en het verwijderen van de kern bijvoorbeeld in de winkel. Het verhoogt de versheid in het schap. Dankzij het compact ontwerp is deze snijder vervolgens geschikt voor plaatsing op een tafel. De installatie is eenvoudig en na levering kan de machine direct in gebruik worden genomen. Ten slotte biedt ons snijmodel, in tegenstelling tot conventionele ananassnijders, aanpasbaarheid in het snijproces, waardoor het aantal ananasstukken kan worden aangepast van 2 tot 500. Deze aanpasbaarheid opent mogelijkheden voor innovatieve productontwikkeling."

"Vorige week hebben we de testen afgerond bij een Japanse ananasverwerker. Ze vonden de machine geweldig en willen twee eenheden kopen. Voor de markt buiten Japan moeten we de certificeringen en documenten voorbereiden, dus het wordt rond de herfst of zo uitgebracht."

Prototype van de snijmachine

Talloze patenten en drie decennia ervaring
Innovatie zit diep geworteld in de bedrijfsfilosofie van Astra. "Onze focus ligt op het continu verbeteren van de prestaties van machines door ze lichter, kleiner en efficiënter te maken. Naast het verfijnen van bestaande modellen, ontwikkelen we ook nieuwe voor verschillende fruitsoorten. Geïnspireerd door de interactie met klanten en bezoekers op beurzen, zijn we begonnen met het verkennen van diverse productmogelijkheden om de veelzijdigheid van de schiller te benutten."

"Natuurlijk zou niets hiervan mogelijk zijn zonder ons geweldige ontwikkelingsteam", aldus Ryo. "Zodra het team een idee heeft, kan niemand ze stoppen. Soms komen er hele rare modellen naar boven en veel daarvan blijven in het magazijn liggen, maar het combineren van die rare ideeën creëert soms een geweldige machine."

Astra is een van de pioniers op de markt met een schiller met een vlak mes (de meeste schillers op de markt hebben een rond mes), en het bedrijf wordt geconfronteerd met pogingen van concurrenten om het na te bootsen. "Maar dit heeft weinig effect op ons. Deze bedrijven kunnen alleen het uiterlijk imiteren, niet de schilkwaliteit. Onze talrijke internationale patenten en drie decennia ervaring in schiltechnologie is niet iets dat gemakkelijk kan worden gekopieerd."

Astra is standhouder op de Anuga FoodTec van 19-22 maart: hal 10.1, stand G-018.

Voor meer informatie:
Ryo Takeshita
Astra Inc.
Tel: +81 0245412444 (Japan)
en.info@e-astra.co.jp
https://en.e-astra.co.jp/

Publicatiedatum: