Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Francisco Gea, Belsan (Spanje)

"Zuid-Afrika en Argentinië zullen het deze zomer moeilijk hebben om citroenen te exporteren naar Europa"

Er worden momenteel weinig citroenen aangekocht bij Spaanse telers en niets wijst erop dat dit in de komende weken gaat veranderen, zo stelt Ailimpo, de Spaanse branchevereniging voor citroenen en grapefruit. Toch blijft de citroenenexport stabiel, met volumes die vrijwel identiek zijn aan die van voorgaande jaren.

"De oogst was overvloedig dit seizoen, maar door de vele maanden van droogte heeft de Fino citroen toch wat geleden", zegt Francisco Vicente Gea Belmonte, commercieel directeur van Belsan, een bedrijf in Murcia.

"Het grotere aanbod van Turkije en Egypte op de Europese markt heeft ook een sterke druk op de prijzen uitgeoefend. Dit is iets waar we in de toekomst steeds meer mee te maken zullen krijgen als de EU niet meer barrières oplegt, aangezien we niet kunnen concurreren met de kosten van die landen. Uiteraard kiezen ook veel Europese tussenhandelaren en kopers voor deze herkomsten om hogere winsten te behalen, zonder veel stil te staan bij andere aspecten zoals voedselveiligheid."

De blik wordt nu al gericht op het Verna seizoen, waarvan de oogst, gezien de mindere kwaliteit en de hoge uitval van de Fino citroenen, naar verwachting iets vroeger dan gebruikelijk zal beginnen. Er wordt een lang Verna seizoen verwacht met weinig ruimte voor citroenen van het zuidelijk halfrond deze zomer."Na verschillende jaren met een beperkte oogst van Fino citroenen worden dit jaar vijf keer zo veel kilo's verwacht als van de Verna's. De vruchtzetting was immers spectaculair en de maatsortering zal uitstekend zijn", zegt Francisco Vicente Gea.

"We denken niet dat de prijzen zullen stijgen gezien de grote oogst, maar de verkoop zal zich uitstrekken tot ten minste eind juli. Zuid-Afrika en Argentinië zullen het erg moeilijk hebben aan het begin van deze zomer om citroenen in Europa te introduceren. Er zal immers veel Spaans product zijn, dat meer versheid biedt door zijn nabijheid."

Voor meer informatie:
Belmonte Sánchez Belsan S.L.
Francisco Vicente Gea Belmonte
Vereda Rincón de Gallego, 16
Mob: +34 630 943670
30579 Torreagüera (Murcia) - Spanje
francisco@belsansl.com
www.belsansl.com

Publicatiedatum: