Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijk inclusief aardappelen, tomaten, uien, knoflook en wortelen

Letland wil lijst van verboden Russische en Wit-Russische importproducten uitbreiden

Het ministerie van Landbouw in Letland bereidt zich voor om een uitbreiding voor te stellen van de lijst met goederen uit Rusland en Belarus die mogelijk een importverbod krijgen. Dit voorstel, dat verschillende landbouw- en voederproducten omvat, zal naar verwachting worden beoordeeld door het Kabinet van Ministers. Premier Evika Siliņa heeft aangegeven dat soortgelijke maatregelen worden overwogen door Polen en Litouwen.

Het uitgebreide verbod zou potentieel een verscheidenheid aan groenten kunnen omvatten zoals aardappelen, tomaten, uien, knoflook en wortelen. Fruit zoals bananen, dadels en bessen, samen met noten, staan ook op de lijst. Bovendien kan het verbod worden uitgebreid naar granen zoals tarwe, rogge en maïs, naast producten die van deze grondstoffen zijn afgeleid.

Bovendien zal het verbod binnenkort ook meel, pellets uit verschillende bronnen, zemelen en andere diervoederresiduen omvatten. Het is opmerkelijk dat de herziene lijst geen oliezaden, vruchten en bepaalde planten meer bevat die eerder voor het verbod werden overwogen. Deze aanpassing onderstreept hoe het regelgevingslandschap dynamisch evolueert als reactie op de voortdurende situatie met Rusland en Belarus.

Bron: eng.lsm.lv

Publicatiedatum: