Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse pizzutellotomaat maakt hogere prijzen dan andere pruimtomaten

Met een bijna jaarronde oogst van meerdere tomatensoorten en gele en rode Lamuyo paprika's stelt het Siciliaanse teeltbedrijf Il Marchio d'Oro zich ten dienste van de markt. Naast trostomaten teelt het bedrijf ook cherrytomaten, datterinotomaten, pruimtomaten en midi plum tomaten.

"Met een breed scala aan producten heb je als bedrijf een zekere aantrekkingskracht op de markt", zegt commercieel manager Pietro Impoco. Met een eigen pakstation van ongeveer 1.300 m², dat binnenkort nog zal worden uitgebreid, garandeert Il Marchio D'Oro een ononderbroken aanvoer van tomaten en paprika's. Het bedrijf is GlobalGAP en GRASP gecertificeerd.


Pietro Impoco

"Na grondig onderzoek hebben we geïnvesteerd in de pizzutellotomaat van het zaadbedrijf Axia. Deze pruimtomaat valt niet alleen op door zijn stevigheid en lange houdbaarheid, maar ook door zijn smaak", legt Pietro Impoco uit.

"Bovendien heeft deze mooie tomaat een hoge brixwaarde. Uiteindelijk zijn het dit soort kenmerken die het verschil maken in de keten."

"Onze klanten, die zich vooral in Noord-Italië bevinden, zijn zeer tevreden met deze tomaat", voegt de commercieel manager toe. "En via een klant in het noorden van het land bereiken we nu ook de Roemeense retail. We zijn meer dan tevreden met deze tomaat die een meerwaarde blijkt te zijn. Nu hopen we ook de afzet van al onze andere producten een duwtje in de rug te geven in het kielzog van deze pizzutellotomaat."

Il Marchio d'Oro teelt meerdere kasgroenten, waaronder ook aubergines. (Klik hier voor meer foto's van de kasgroenten van het teeltbedrijf)

"In totaal hebben we inmiddels een areaal van 16 hectare, maar we denken eraan uit te breiden om nog meer pizzutellotomaten te kunnen telen. Terwijl pruimtomaten gemiddeld een prijs van € 1,00 per kilo halen, krijgen we voor de pizzutellotomaat toch gauw 30% meer. Je hoeft geen econoom te zijn om te begrijpen dat dit een verschil kan maken in de bedrijfsbalans."

Francesco en Gianni Impoco

"De pizzutellotomaten onderscheiden zich teelttechnisch door een gemakkelijk beheer. Ook dit is zeker belangrijk voor ons. En de productiviteit is hoog, tot aan de bovenste trossen", stelt Francesco Impoco, die samen met zijn vader Gianni verantwoordelijk is voor de teelttechnische aspecten.

Voor meer informatie:
Il Marchio D'Oro di Impoco Srl
C.da Mazzara s.n.
9701 Vittoria (RG) – Italië
Tel: +39 360932045
Tel: +39 (0)932860497
ordinimarchiodoro@gmail.com

Publicatiedatum: