Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manuel Jarén, Golden Citrus (Spanje):

"Leanri is een mandarijnenras dat een gespecialiseerde teelt vraagt"

Vorige maand kwamen de vertegenwoordigers van het merk Leanri bijeen in een reeks ontmoetingen met telers die gespecialiseerd zijn in de teelt van hun mandarijn. Het doel was om uit eerste hand hun ervaringen te horen.

Hoe is het teeltbeheer en wat denken de telers nu precies over het ras? De ontmoetingen boden een diepgaand inzicht in de teelt van de Leanri mandarijn, waarbij het unieke van het ras duidelijk naar voren kwam.

Met meer dan zeven jaar ervaring in de teelt van Leanri, deelt Manuel Jarén, directeur van Golden Citrus, een bedrijf dat clementines teelt in de provincie Huelva, zijn visie op dit ras.

"Onze ervaring met het telen van deze mandarijn is zeer bevredigend. We telen het vooral omdat het een hele reeks eigenschappen combineert die door de markt worden gezocht: een goede maatvoering, een mooie kleur en pelgemak. Maar bovenal is de smaakkwaliteit uitstekend", vertelt hij.

"Het is wel een mandarijn waarvan de teelt zeer goed beheerd moet worden. Het is een ras voor professionals, voor mensen met een hoog niveau van specialisatie in de citrusteelt. Wij voeren een zeer rationele, natuurlijke teelt uit die respectvol is voor fauna en flora."

"Het beste bewijs van de kwaliteit van het ras is het aankoopgedrag van de consumenten zelf. Wie Leanri proeft, wil meer Leanri. En dat is natuurlijk goed zowel voor het ras als voor de telers", besluit Manuel Jarén.

CVVPP
Edificio Sorolla Center
Av. Cortes Valencianas 58, 1.° pta. 10
46015 Valencia (Spanje)
Tel: +34 960 619 335
info@leanri.es
www.leanri.es

Voor meer informatie:
Golden Citrus
Carretera San Bartolomé (km. 9,2)
21500 Gibraleón (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959 500 313
correo@golden-citrus.com
https://golden-citrus.com

Publicatiedatum: