Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PND (Italië)

Granaatappelontpitter en mangoschiller voor kleinschalige verwerking

Duizenden bedrijven die groenten en fruit verwerken tot convenienceproducten zijn kleinschalig en gaan bijna ambachtelijk te werk. Machinefabrikanten spannen zich daarom in om ook op de uitdagingen van deze kleine en middelgrote bedrijven de juiste antwoorden te vinden.

"Al jaren bieden we oplossingen aan de grote spelers in de verwerkingsindustrie. Met het ontwerp van minder grote machines gaat onze aandacht nu ook uit naar kleinere bedrijven", zegt Virginia Cascella, exportmanager van PND, een Italiaanse machinefabrikant die enkele van zijn machines heeft tentoongesteld op de voorbije Fruit Logistica.

Virginia Cascella

"Er zijn veel start-ups in de verwerkingssector die hun inkomen willen diversifiëren door in te zetten op het leveren van convenienceproducten. Deze behoefte indachtig zijn we begonnen met het ontwerpen van efficiënte machines die, hoewel minder omvangrijk, producten van de hoogste kwaliteit afleveren."

Mangoschiller PL4M

Twee machines van PND gingen op de beurs in Berlijn met de aandacht lopen, beschikbaar voor zowel grote als kleine volumes. Een daarvan is de SM2, een mechanische granaatappelontpitter.

Granaatappelontpitter SM2

"De SM2 is een zeer compact model, ontstaan uit de groeiende behoefte van verwerkingsbedrijven om aan nieuwe consumptietrends te voldoen", legt Cascella uit. "Fruitsalades worden steeds meer verrijkt met de verfrissende smaak van kleurrijke granaatappelpitten. Het pluspunt van dit model is de geschiktheid voor kleine, eventueel startende bedrijven die niet veel ruimte willen opofferen. De productiecapaciteit is ongeveer 5-6 granaatappelen per minuut, wat gezien de beperkte afmetingen behoorlijk is."

De andere machine die op de beurs werd tentoongesteld, de PL4M, is ontworpen voor het schillen van mango's, ook een fruitsoort die steeds meer wordt geconsumeerd.

"De PL4M is de kleine broer van de PL8M, die vorig jaar in Berlijn te zien was. Het is de 4-kops versie van de PL8M, het grotere model dat de snelste mangoschiller op de wereldmarkt blijft. Ondanks de kleinere afmetingen, heeft PL4M een snelheid van 44-56 mango's per minuut voor een totaal van ongeveer 600 kilo fruit per uur. Deze geavanceerde machine kan uiterst nauwkeurig worden ingesteld voor een afvalpercentage van nauwelijks 12-14%, helemaal niet te vergelijken met dat van handmatige verwerking. Bovendien is de uitvoeringssnelheid enorm hoog en de consistentie praktisch constant. Deze machine is zoals alle PND-machines ontworpen om lang mee te gaan en het onderhoud ervan is snel en intuïtief", besluit de verkoopmanager.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: