Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoenen van verwerkte ananaskronen

In Kenia wordt een innovatief initiatief ontplooid waarbij ananasafval wordt omgezet in duurzame materialen voor de mode-industrie. Ananasteler James Kinuthia legt uit: "Vroeger zouden we ananaskronen verbranden, weggooien of herplanten." Nu verkoopt hij ze echter voor 15 Keniaanse shilling (ongeveer 10 eurocent) per stuk aan Pine Kazi, een bedrijf dat voorop loopt in deze milieuvriendelijke onderneming. Dit initiatief biedt niet alleen financiƫle voordelen voor de telers, maar creƫert ook werkgelegenheid in het proces van het omzetten van ananasbladeren in vezels, die vervolgens worden verwerkt tot textiel.

De verschuiving van de mode-industrie naar duurzaamheid heeft materialen zoals ananasvezel in de schijnwerpers gezet, omdat ze, ondanks arbeidsintensief te zijn, een milieuvriendelijk alternatief bieden voor conventionele textielsoorten. CEO van Pine Kazi, Olivia Awuor, benadrukte de impact op het milieu: "Jaarlijks wordt er ongeveer 766 miljoen ton ananasbladeren na de oogst geproduceerd... voor elke 1.000 ton afval die we verzamelen, verminderen we de CO2- en methaanuitstoot met 0,28 ton."

Bron: africanews.com

Publicatiedatum: