Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Unitec viert honderd jaar innovatie

Al in 1924 verschenen in het Noord-Italiaanse Massa Lombarda de eerste sorteermachines van Dalle Vacche, een bedrijf dat aan de basis lag van Unitec. Met de ontwikkeling en toepassing van niet-destructieve technologieën voor het sorteren van groenten en fruit op basis van kwaliteit biedt Unitec concrete oplossingen voor de reële behoeften van AGF-bedrijven, zoals ook de pay-off duidelijk maakt: "we work for your results".

Uni smart pal robot:robotcel voor geautomatiseerde palletisering met hoog rendement) Deze oplossing kan de efficiëntie en capaciteit van de back-endfase maximaliseren. Dankzij antropomorfe robots kunnen talloze formaten automatisch worden gepalletiseerd, zonder mechanische regelgeving. Het kan meerdere soorten mozaïeken samenstellen, inclusief verschillende patronen op dezelfde pallet, om de stabiliteit te verbeteren.

Analyse, onderzoek, experimenten, passie voor concrete oplossingen voor de klanten en perfectionisme karakteriseren dit bedrijf. Al honderd jaar wordt onophoudelijke geïnnoveerd in de sortering van groenten en fruit op basis van externe en interne kwaliteit en in alle andere verwerkingsfasen.

Unical 222 Berry: Op de stand van Unitec wordt ook de technologie voor de kwaliteitsselectie van blauwe bessen tentoongesteld, uitgerust met Blueberry Vision 3 en UNIQ Blueberry. Deze systemen kunnen elke blauwe bes volledig scannen, voor een nog betere, nauwkeurige en betrouwbare externe en interne kwaliteitsselectie, om de organoleptische kenmerken van deze vrucht te verbeteren en tegelijkertijd de integriteit ervan volledig te behouden.

In dit belangrijke jaar nam de groep ook deel aan de beurs in Berlijn. De innovatiefilosofie indachtig blijft het bedrijf in de toekomst investeren met onderzoek naar de mogelijkheden die de robotica biedt aan de sector, zowel in de teelt als in de pakstations en de verkooppunten. Unitec heeft zich al met succes toegelegd op oplossingen voor ruim 50 soorten groenten en fruit en bereidt zich nu voor op de volgende uitdagingen, dankzij de knowhow die het in de loop der tijd heeft opgedaan.


Unical 200 Cherry: Cherry Vision 3.5 Ai Cherry Vision 3.5 Ai is de innovatieve technologische oplossing van Unitec die, dankzij het gebruik van de modernste kunstmatige intelligentiemodellen en de sterke verbinding van met de mondiale kersensector, het mogelijk maakt om nauwkeurig recente sneden en scheuren in kersen detecteren. Cherry Vision 3.5 Ai is volledig ontwikkeld binnen de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling en kan pakstations helpen, vooral in zeer regenachtige seizoenen.

"Honderd jaar voelt oud aan, maar dat is niet het geval bij ons", zegt Angelo Benedetti, voorzitter van Unitec. "De gemiddelde leeftijd van ons team is 35 jaar en we blijven jong door de inspiratie en de prikkels die we elke dag van onze klanten krijgen. Dankzij partnerschappen die concrete voordelen opleveren voor de klanten en voor ons blijven we vol energie om nog eens honderd jaar door te gaan. En dus willen we alle klanten hartelijk danken die in de loop van deze honderd jaar hun vertrouwen in ons hebben gesteld."

Unical 222 Hazelnut: Unitec heeft ook oplossingen ontwikkeld voor het sorteren van hazelnoten: het Hazelnut Vision-systeem biedt grote voordelen voor het verwerkingsproces en de kwaliteitsselectie van hazelnoten (met of zonder schaal, rauw of geroosterd), waarbij naast hun vorm, grootte en kleur ook hun gebreken worden gedetecteerd.

Tijdens de persconferentie op de beurs vertelde Angelo Benedetti dat de UniRobotics en UniSorting divisies van de groep robotoplossingen ontwikkelen en antwoorden formuleren voor specifieke productgroepen zoals appelen, peren, avocado's en dadels.

"We willen een partner zijn van onze klanten en hen helpen beter te werken. De sector kan waarde toevoegen door met een goede selectie van het fruit de waardering bij de consument hoog te houden. En terwijl het onderzoek in het verleden zich concentreerde op kwantitatieve aspecten, zoals opbrengst, houdbaarheid, kleur en rassenaanbod, werd vaak een essentieel kenmerk over het hoofd gezien: de smaak van het fruit. Deze gebrekkige aandacht heeft de consument vervreemd. Door middel van technologie kunnen we fruit dat niet goed genoeg is om te eten van de markt halen en het fruit dat in het schap ligt opwaarderen."

Unitec zet zich in voor training en opleiding: "We hebben besloten om op ons hoofdkantoor een universitaire opleiding mechatronica op te zetten om het gat in de technische opleiding in Italië op te vullen."

Unitec zorgt ook voor de aftersales ondersteuning voor de klanten, zonder daarbij een beroep te doen op derden. "Met tevredenheid kunnen we zeggen dat een klant die 30 jaar geleden een van onze machines heeft gekocht, nog steeds met die technologie aan het werk is, want de basismechanica is min of meer onveranderd gebleven. Alleen moet er af en toe een software-update worden gedaan. Het oude en het nieuwe zijn dus compatibel. Al onze lijnen zijn op afstand verbonden met onze technische dienst, wat ons een snelle toegang biedt en interventie mogelijk maakt in geval van een op afstand oplosbare storing. Verkoop om de verkoop zegt ons dus niets. Volgens ons kun je alleen groeien door een relatie van vertrouwen op te bouwen met de klanten. Alleen dankzij eerlijkheid, goed werk en loyaliteit staan we hier na honderd jaar geschiedenis nog steeds", besluit Benedetti.


UNIQ-oplossingen voor de interne kwaliteitsselectie voor elk afzonderlijk fruit Veel innovaties op het gebied van interne kwaliteitsselectiesystemen, allemaal volledig gecreëerd door de R&D-afdeling van het bedrijf, gewijd aan specifiek fruit uit het UNIQ-assortiment (UNIQ Kiwi, UNIQ Apples, UNIQ Peach, UNIQ Plum, UNIQ Bosbes, UNIQ Kers, UNIQ Abrikoos, UNIQ Meloen, UNIQ Granaatappel, UNIQ Cherrytomaat, UNIQ Peren, UNIQ Avocado's, UNIQ Uien, UNIQ Dadels, etc.).


Tijdens Fruit Logistica 2024 presenteert UNITEC Group een aantal van haar oplossingen op drie stands, gewijd aan de verschillende specialisatiegebieden. naast de hierboven geziene oplossingen waren er ook de volgende:

Uni Flow Gentle Packer
Gepatenteerde oplossing van UNISORTING die de efficiëntie en automatische verpakkingscapaciteit van appels maximaliseert door een continue en zachte overdracht van fruit in trays. Dit alles met behoud van de integriteit van elke vrucht, dankzij het gebruik van uiterst zachte zuignappen die individueel voor elke appel zijn bedoeld.

UNI Smart Tray Filler
Automatische vuller waarmee verschillende soorten fruit, zoals perziken, nectarines en appels, in trays of in trays in kratten kunnen worden verpakt. Fruit verzamelen en in trays plaatsen dankzij een innovatieve robot met een pick-and-place-functie, die de coördinaten van verzamelen/plaatsen kan aanpassen op basis van de grootte en het formaat van het pakket dat wordt verwerkt.

https://www.unitec-group.com/

Publicatiedatum: