Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roodschillige Rubyglow ananas gelanceerd

Fresh Del Monte Produce Inc. heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwste innovatie op het gebied van ananassen, de Rubyglow® ananas - een ananas met een rode schil. Deze ananas heeft naast de rode schil, geel vruchtvlees en een nieuwe, zoete smaak die vergelijkbaar is met andere Del Monte ananassen. De Rubyglow ananas wordt als eerste gelanceerd in China, net op tijd voor het Chinese Nieuwjaar als onderdeel van het grote debuut van het bedrijf op de Chinese markt. Er is een wachtlijst beschikbaar voor klanten in andere landen.

“Deze exclusieve ananas van Del Monte versterkt verder onze wereldwijde leiderspositie op de ananasmarkt”, aldus Mohammad Abu-Ghazaleh, voorzitter en CEO. “Onze wetenschappers blijven nieuwe ananasvariëteiten creëren met uiteenlopende smaken en kleuren die steeds meer consumenten wereldwijd aanspreken. We geloven dat de Rubyglow ananas het perfecte product is om onze marktpositie in China te versterken.”

Met een geschatte beschikbaarheid van 5.000 ananassen wereldwijd in 2024 en 3.000 in 2025, wordt de Rubyglow-ananas zeer gewild vanwege haar uniciteit en beperkte beschikbaarheid. Dit geldt met name op de Chinese markt, waar consumenten aanzienlijke koopkracht hebben en luxe nieuwigheidsartikelen waarderen.

Gekweekt in Costa Rica is de Rubyglow ananas meer dan 15 jaar in ontwikkeling geweest en heeft een geregistreerd plantenpatent in de Verenigde Staten. Het is een kruising tussen een traditionele ananas en een Morada ananas - die meestal oneetbaar is - waardoor de Rubyglow ananas een hybride fruit is veredeld met traditionele kruisbestuivingstechnieken. Rubyglow ananassen rijpen van nature op de plant in Costa Rica en worden zonder kroon verkocht in elegant ontworpen verpakkingen.

Fresh Del Monte werkt sinds de jaren '90 aan innovatie op het gebied van ananassen met de introductie van de Del Monte Gold® Extra Sweet ananas, de eerste in zijn soort. De ananas had een goudgele kleur en was destijds veel zoeter dan andere ananassen op de markt. Sindsdien heeft het ananasprogramma van het bedrijf de Pinkglow® ananas, de Honeyglow® ananas, de Del Monte Zero™ ananas en nu de Rubyglow ananas op de markt gebracht.

Voor meer informatie:
Claudia Pou
Fresh Del Monte
communications@freshdelmonte.com
https://freshdelmonte.com/

Publicatiedatum: