Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Altena Potatoes:

"Beperkt aanbod importaardappelen houdt prijzen van de Malta's op een hoog niveau"

Tholen - Het aardappelseizoen vanuit Malta verloopt dit jaar goed bij Altena Potatoes uit Veen. "Prijzen blijven op een hoog niveau liggen. Hierdoor ligt de omzet iets lager dan andere jaren, maar dankzij de hoge prijzen zijn we tevreden over het resultaat", vertelt Kees Schouten. "Tot nu toe hadden we de beschikking over het ras Santé, maar die zijn redelijk vroeg op. We gaan volgende week met de Alpha's starten."

De aanplant in Malta lag dit jaar zo'n 20% lager. Reden hiervoor is de enorme vraag naar landbouwgrond voor de bouw van appartementen. "Toch hebben we al wel een auto of twintig binnen gehad. Met het mooie weer dat we nu hebben, heb ik er goede hoop op dat de afzet nog wat harder gaat lopen", vervolgt de aardappelgroothandelaar. Het gros van de Malta's zet hij af richting de markt- en groothandel en ook de supermarktklanten stappen nu in.

"Het aanbod importaardappelen op de markt is momenteel niet dik bezaaid. Vanuit Israël komt er vanwege de oorlog maar mondjesmaat aanvoer binnen. Egypte heeft last gehad van bruinrot en Marokko stuurt nagenoeg al haar handel naar Rusland. Iedereen wacht op de Spaanse aankomsten. Die komen nu ook voor hoge prijzen binnen, maar zijn nog niet helemaal huidvast. Ook de export van Agria's naar Spanje loopt, ondanks de hoge prijzen, nog aardig goed door. "

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: 31(0) 416 691241
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com