Relatiemanager Landbouw

Voor de afdeling Zakelijke Relaties van Triodos Bank Nederland zijn wij op zoek naar een ondernemende 'Externe Relatiemanager' voor het team 'Landbouw'. 

Samen met de 'Interne Relatiemanager', bedien je een kredietportefeuille. Het gaat hierbij zowel om het acquireren van kredietrelaties, als het beheren van een bestaande portefeuille voor Triodos Bank Nederland. Als Relatiemanager ben jij een stevige sparringpartner voor duurzame agrarische ondernemers en intermediairs. Jij denkt mee over al hun strategische vraagstukken; adviseert over de financiële mogelijkheden en consequenties van hun financieringsvraagstukken; en vertegenwoordigt daarbij onze waarde gedreven bank.

Relatiemanager Landbouw

(32 -40 uur)

met een focus op, en een goed ontwikkeld gevoel voor (biologische) landbouw 


Jouw (functie)profiel

Kom in actie

 • Acquireer zelfstandig financieringsproposities binnen de landbouwsector, zorg voor het hele commerciële proces: van prospecting via onderhandeling tot het sluiten van de deal;
 • Beoordeel zelfstandig (potentiële) kredietrelaties op hun aansluiting bij onze missie, op technische en/of financiële risico's;
 • Werk samen met de Interne Relatiemanager bij het opstellen van krediet- en revisievoorstellen, middels een heldere technische- en financiële risicoanalyse;
 • Onderhoud een relevant netwerk binnen de landbouwsector;
 • Draag bij aan het verder ontwikkelen van ons beleid ten aanzien van duurzame landbouw;
 • Signaleer en acteer proactief op trends in de Nederlandse markt voor duurzame landbouw;
 • Draag onze visie op duurzame landbouw intern en extern uit.

Dit ben jij

Een prettige collega. Je bent gecommitteerd aan de kernwaarden, missie en visie van onze bank en je bent in staat deze vanuit jouw professie uit te dragen.

Je bent een stevige persoonlijkheid en een inhoudelijke sparringpartner voor zowel klanten als collega’s. Je bent een ervaren bankier die gewend is om complexe deals uit te onderhandelen en te structureren. Verder ben je een ondernemende, klant- en resultaatgerichte probleemoplosser, die graag impact realiseert en tegelijkertijd risicobewust is.


Verder beschik je over

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding, bij voorkeur agrarisch;
 • Minimaal 8 jaar kredietervaring in de Nederlandse markt;
 •  Senioriteit;
 • Aantoonbare affiniteit met en kennis van de (duurzame) landbouwketen;
 •  Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Een commerciële instelling, met doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid;
 • Goede (financieel) analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Een collegiale instelling en samenwerkingsgericht.


Het team

Het team 'Landbouw' (afdeling Zakelijke Relaties) bestaat uit 8 medewerkers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de financiering van ondernemingen en projecten die op een concrete manier bijdragen aan het verduurzamen van de Nederlandse biologische voedingsketen.

Onze organisatie

Volg je hart, gebruik je hoofd. Triodos Bank.

Geld zet altijd iets in beweging. Bij Triodos Bank laten wij met ongeveer 1.600 collega’s geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Vanuit die missie financieren wij al 40 jaar bedrijven, instellingen en projecten die een positieve verandering teweegbrengen op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. Daartoe worden we in staat gesteld door spaarders en beleggers die kiezen voor een eerlijke, duurzame en menswaardige samenleving. We investeren alleen in de reële economie en handelen niet in complexe financiële producten. Bovendien kennen we alle duurzame ondernemers die bij ons bankieren.

Mensen maken het verschil, dat weten wij bij Triodos Bank maar al te goed. Samen leveren we een actieve bijdrage aan een duurzame samenleving en die begint natuurlijk bij onze medewerkers. Verschillende structurele reflectiemomenten en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgen er bijvoorbeeld voor dat we samen dat verschil kunnen maken. We houden elkaar scherp en werken allemaal vanuit de missie van de Triodos Bank.


Dit bieden wij

Impact op de maatschappij is onze eerste prioriteit. Die van ons als bank én die van jou als Relatiemanager. Daarnaast garandeert Triodos Bank een goed en rechtvaardig arbeidsvoorwaardenpakket. Denk hierbij aan:

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt;
 • 29 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, met de mogelijkheid om 2 weken aan vakantiedagen te kopen;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Mogelijkheden voor opleidingen en scholing;
 • Een collectieve zorgverzekering.

Locatie

Het team is werkzaam door heel Nederland, vanuit ons prachtige, nieuwe kantoor in Driebergen-Rijsenburg (naast het station).

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maurits van Slobbe (Manager Zakelijke Relaties ) via telefoonnummer: +31640131294 of Paul Kortekaas (Sr. Relatiemanager Landbouw) via telefoonnummer: +31615589978.


Kom jij ons versterken?

Reageer dan uiterlijk vrijdag 31 juli 2020 door je cv en motivatiebrief t.a.v. Maurits van Slobbe te delen via de ‘solliciteer nu’-knop op deze pagina.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten evenwel voor.

Solliciteer nu


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven