Sales & Marketing Manager

PHALAENOPSIS TELEN IS EEN VAK

Artisan Orchids is een orchideeënkwekerij en teelt sinds 2006 Phalenopsis in Nieuwaal. Klanttevredenheid & Innovatie zijn  belangrijke pijlers binnen onze organisatie. Daarom investeren wij voortdurend in de modernste technieken zodat wij de beste in ons vakgebied blijven. Tevreden klanten: daar worden wij helemaal blij van. Wij zijn ervan overtuigd dat onze persoonlijke benadering onze klanten succesvol maakt! Team & Kwaliteit: de schouders eronder, op elkaar kunnen rekenen en altijd gaan voor het beste resultaat. Dat is kenmerkend voor ons. Omdat wij kwaliteit belangrijk vinden investeren wij ook in ons team van 35 medewerkers. Iedereen heeft een talent en wij doen graag ons best om dat in onze medewerkers naar boven te halen.

Sales & Marketing Manager


Wat houdt de functie in

Als sales en marketing manager ben je verantwoordelijk voor het vaststellen en de realiseren van het commerciële en marketingbeleid. Je creëert een efficiënte en gestructureerde commerciële en marketingorganisatie die in staat is de gestelde targets daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast geef je met passie leiding aan de verkoop- en marketingmedewerkers. Artisan Orchids heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en deze nieuwe functie is gecreëerd zodat wij de groei kunnen voortzetten en onze toekomstplannen worden gerealiseerd.

Je neemt beslissingen op basis van feiten met een cijfermatige onderbouwing. Hierbij maak je steeds de afweging tussen financiële, commerciële en menselijke belangen. Jij weet als geen ander de balans goed te houden tussen klant- en marktbehoeftes en interne processen. Dit doe je vanuit je authenticiteit en niet vanuit je hiërarchische positie. Je rapporteert hierbij rechtstreeks aan de algemeen directeur.


Wat ga je doen

Als sales en marketing manager zorg jij er samen met je andere MT-leden voor dat de kar wordt getrokken. Je zet op een verantwoorde wijze het commerciële en marketingbeleid om in een jaarplan, operationele doelstellingen en streeft continu naar het bereiken van optimale resultaten. Hierbij geef je op een innovatieve en actieve wijze richting en leiding aan het verkoop- en marketingproces en speel je op een alerte en effectieve manier in op marktontwikkelingen. Je bent in overleg met de directeur op pad naar klanten of op de werkvloer aanwezig om je medewerkers aan te sturen en verbinding te houden met de praktijk.


New business en relatiebeheer

Je bent bezig met het commercieel uitbouwen en het versterken van de positionering in bestaande markten. Daarnaast ontwikkel je potentieel in nieuwe markten. Je bewaakt de verkoop- en marketingbudgetten, resultaten en neemt maatregelen indien dit niet op koers loopt. Uiteraard volg jij actief de marktontwikkelingen, zowel aan de vraag- als aan de aanbodzijde.


Wie ben jij

Je bent een echte relatiebeheerder met pit die stevig in zijn schoenen staat. Je hebt een visie, bent gewend om te werken met targets, in staat om verkoop- en marketingplannen te maken en cijfermatige gegevens juist te interpreteren. Daarnaast ben je een verbinder pur sang en in staat (grote) relaties op basis van persoonlijkheid, kennis en kunde binnen te halen en te behouden. Je bent een sparringpartner voor de directeur en een teamplayer met gezag voor jouw medewerkers. Jij kan jouw team aanzetten tot topprestaties! Dit komt omdat je gewend bent mensen op een positieve en sturende wijze te leiden. Ondanks jouw snelle handelen gaat kwaliteit altijd bij jou voor kwantiteit.


Wat breng jij mee

Je hebt relevante werkervaring in de B2B en beschikt over uitstekende commerciële en leidinggevende (motiverende & coachende) vaardigheden. Je bent gewend te werken met KPI´s, budgetten en targets. Daarnaast combineer je een klantgerichte en professionele drive met een pragmatische, planmatige en oplossingsgerichte instelling. Jij hebt kennis opgedaan op het gebied van online marketing en kan deze perfect combineren met offline marketingactiviteiten. Natuurlijk ben jij super gedreven, proactief en heb je een flexibele en resultaatgerichte instelling. Jij durft beslissingen te nemen en buiten gebaande paden te treden om zaken voor elkaar te krijgen!


Wat vinden wij nog meer belangrijk

 • Een HBO- werk- en denkniveau aangevuld met relevante commerciële en leiderschapscursussen
 • 5-10 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (binnen de sector is een pré)
 • Goede beheersing van de Engelse & Duitse taal in woord en geschrift
 • Kennis op het gebied van (online)marketing
 • Je hebt een strategisch en analytisch denkvermogen
 • Passie voor het scoren met moreel kompas
 • Een ondernemersmentaliteit waarbij je hoge eisen stelt aan je eigen performance en inzet


Kun je niet wachten bij ons te starten? Mail een sollicitatiebrief met CV t.a.v. Wilco Verhoeven naar administratie@artisan-orchids.com. Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met 06-40453806. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Het heeft tevens geen zin om te reageren indien je niet beschikt over de gevraagde functie-eisen, of indien je de verplichting is opgelegd om te solliciteren.


Wat hebben wij jou te bieden

 • Een inspirerende werkomgeving waar je de ruimte wordt geboden om jezelf te ontwikkelen
 • Een leuke afwisselende baan binnen een hecht en ervaren team
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen
 • Een salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden dat bij je past
 • Splinternieuwe (naar eigen inzicht) in te richten functies en korte lijnen met de algemeen directeur


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven