Senior Trader

Torres Tropical is een internationale handelsonderneming in exotisch fruit, gevestigd in Barendrecht. Het bedrijf is opgericht in 2010 door Fabricio Torres, afkomstig uit Brazilië. In de afgelopen jaren  is het bedrijf sterk gegroeid en op dit moment bestaat het team uit 17 personen. De verschillende nationaliteiten zorgen voor een mooie mix van culturen en talen.

Torres heeft eigen productielocaties in Brazilië waar limoenen, mango’s en papaja’s worden geteeld. Daarnaast wordt bij andere leveranciers ingekocht om zo een jaarrond en compleet exotisch assortiment te kunnen leveren. In Nederland heeft Torres daarnaast nog een logistiek verpakkingsbedrijf dat wordt aangestuurd vanuit de hoofdlocatie in Barendrecht.

Ter uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een:

Senior Trader

(fulltime)


In deze functie word je verantwoordelijk voor een eigen pakket aan leveranciers en klanten. Van A tot Z verzorg je de import van enkele exotische producten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Daarnaast verkoop je het totale assortiment aan klanten in Europa en daarbuiten, zowel retail als trade. Je hebt daarin een grote mate van vrijheid om je eigen markten te bepalen.

Torres is IFS, Fairtrade en Skal (bio) gecertificeerd dus je kunt rekenen op een professionele organisatie die jou helpen om succesvol te zijn in je functie.


Wat doe je:

 • Sourcen van nieuwe leveranciers (wereldwijd) en het plegen van acquisitie hierop
 • Onderhandelen van seizoenscontracten en opzetten van de gehele organisatie die bijdraagt aan een soepele levering
 • Mede-bepalen van de inkoopbehoefte op korte en lange termijn
 • Verrichten van dag-inkoop en het bewaken van de leveringen
 • Op dagelijkse basis actief benaderen van klanten en verkopen van het totale assortiment
 • Afstemmen  met inkopers over kwaliteit, prijs, beschikbaarheid, etc.
 • Bewaken van lopende orders en proactief informeren van de klant bij eventuele problemen
 • Relatiebeheer en bezoeken van klanten en leveranciers
 • Het volgen van trends en ontwikkelingen in de markt en hun impact op de handel
 • Actief meedenken en participeren in een duurzaam inkoop- en verkoopproces


De ideale kandidaat:

Voelt zich thuis in een internationale, dynamische omgeving waarin groei en ondernemen de boventoon voeren. Je hebt een handelsgeest en cijfermatig en commercieel inzicht. Je ziet kansen en je stapt er proactief op af. Organisatorisch ben je sterk, je kijkt vooruit en je communiceert helder, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn in dit kleine team een must, net als flexibiliteit en een beetje humor.


Verder vragen wij:

 • HBO-werk- en denkniveau, met bij voorkeur een opleiding in commerciële richting
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie in de AGF
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift, kennis van Spaans is een pre


Wat wordt geboden:

Je komt te werken in een geweldig leuk bedrijf waar een warme sfeer heerst en waar de mensen betrokken zijn bij het bedrijf en bij elkaar. Naast dat dit een zeer uitdagende en veelzijdige functie is, kun je ook echt impact maken met de dingen die je doet. Het volgen van opleidingen en/of cursussen die jouw persoonlijke ontwikkeling bevorderen en ook bijdragen aan het succes van de onderneming wordt gestimuleerd. Er wordt een goed salaris geboden, een pensioenregeling volgens de cao van AGF-groothandelsbedrijven, 26 vakantiedagen en een auto van de zaak. In eerste instantie zal een jaarcontract worden geboden maar we werken heel graag toe naar een vast dienstverband en een lange termijn samenwerking.


Solliciteren:

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie kun je jouw sollicitatie (CV + korte motivatie) opsturen naar suzanna@beesiks.com ter attentie van Suzanna Strampraat. Voor eventuele vragen is zij te bereiken op het telefoonnummer 06-39869352.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld

 

 

Trefwoorden:

Trader, trade, accountmanager, verkoper, inkoper, salesmanager, sales, buyer, commercial, commercieel, purchase, export, import, AGF, fruit, vegetables, fresh produce, food, FMCG, Rotterdam, Zuid-Holland

 

 


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven