Accountmanager AGF (biologisch, vers)

Green Organics in Dronten is een toonaangevende, snel groeiende, internationaal opererende handelsonderneming in biologische Aardappelen, Groenten & Fruit. Vanuit het kantoor in Dronten heeft Green Organics over heel Europa, maar ook daarbuiten contacten met gespecialiseerde spelers in de biologische markt. Dagelijkse contacten met leveranciers en afnemers zorgen ervoor dat zij vraag en aanbod van biologische AGF goed op elkaar af kunnen stemmen. Door middel van een sterk netwerk is Green Organics in staat om de vraag uit de markt te vertalen naar de productie op de teeltbedrijven.

In verband met verschuiving in het team zijn wij op zoek naar een:


Accountmanager AGF (biologisch, vers)


Functieomschrijving

In deze commerciële functie maak je onderdeel uit van het salesteam van Green Organics, in totaal bestaande uit 6 medewerkers. Je werkt nauw samen met je collega’s op de binnendienst, die de gehele administratieve orderstroom afhandelen. Je klanten zijn voornamelijk groothandel- en retail bedrijven, nationaal en internationaal (m.n. West-Europa). Jouw gesprekspartners zijn de inkopers van deze bedrijven.

Je hebt ca 20 tot 30 klanten in je portefeuille met wie je meerdere keren per week contact hebt, telefonisch, via email of persoonlijk. Je stemt zaken af als verwachtingen qua verkoop, speciale aanbiedingen, benodigde hoeveelheden etc. Daarnaast peil je hun behoeften en zorg je dat je op de hoogte bent van wat er speelt, zodat je hierop kunt anticiperen en je dienstverlening kunt optimaliseren. Je bent continu alert op verbetering qua dienstverlening, het productenpakket of het introduceren van nieuwe productgroepen, afhankelijk van de wensen die je signaleert bij je klanten.

Ook ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten. Doordat je de markt kent, weet je waar potentiële klanten zitten en je doel is met hen om tafel te komen en ze voor Green Organics te laten kiezen. Gesprekken gaan hierbij over het productenpakket, servicegraad en advies op het gebied van ketenplanning. Ook ga je regelmatig naar (internationale) vakbeurzen, als bezoeker of als standhouder, om hier bestaande en nieuwe relaties te spreken. Ongeveer 10 tot 20% van je tijd ben je onderweg, de overige tijd ben je op kantoor in Dronten.


Functie-eisen

Je hebt afgeronde opleiding op MBO+/HBO niveau. Je hebt affiniteit met en kennis van de agrarische sector door achtergrond of werkervaring. Daarnaast heb je bewezen commerciële werkervaring, ervaring in (biologische) AGF is een pre. Je hebt goede beheersing van de Engelse taal, ervaring met een andere Zuid-Europese taal is een pre.


Persoonskenmerken

Je bent een gedreven en energieke persoon met een dienstverlenende en samenwerkingsgerichte instelling, zowel intern als extern. Vanzelfsprekend beschik je over een commerciële instelling en toon je lef en gedrevenheid als het gaat om netwerken, relatiebeheer en acquisitie. Je hebt een hoge gunfactor en spreekt de taal van de agriwereld. Van nature ben je alert op ontwikkelingen in de markt en bij de concurrent en weet je creatief in te spelen op commerciële kansen. Hierbij ben je in staat zelfstandig te werken en toon je initiatief. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waardoor je zowel met je collega’s als met klanten gemakkelijk contact legt en onderhoudt. Daarnaast heb je een positieve werkhouding en een gezonde dosis humor waardoor je een goede aanvulling bent op het team. Bovenal ben je een aanpakker met een dienstverlenende instelling, die zich thuis voelt in een internationale handelsorganisatie met korte lijnen en een informele sfeer.


Aanbod

Green Organics kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur en een informele werksfeer. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.


Sollicitatie

Belangstelling? Mail je brief met cv voor 15 oktober naar: info@doornboswerving.nl

Doornbos Werving & Selectie BV
Postbus 168 8300 AD Emmeloord

Bel voor vragen of informatie met Klaas Doornbos: tel 0527-69 87 66 of 06 22 23 54 21


Kijk voor meer informatie op: www.doornboswerving.nl  en www.greenorganics.nl


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven