Job offer - Accountmanager verre markten, horeca en nieuwe markten

Coöperatie DOOR is een verkoop & marketingorganisatie gespecialiseerd in vruchtgroente onder glas.

Wij zijn ‘House of leading brands’ in een breed assortiment van tomaat, paprika, komkommer en aubergine met een omzet van 400 miljoen Euro. De onderneming kent een merkenbeleid per productgroep.

Voor het auberginemerk Purple Pride zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die de functie van accountmanager gaat vervullen.

Purple Pride is dé leverancier van de lekkerste aubergines van Nederlandse bodem. Rijk van smaak en met liefde, passie en zorg gekweekt. We bieden een uitgebreid assortiment aubergines, waaronder verschillende sorteringen standaard aubergines en zogenaamde ‘specialty aubergines’. Verrassend veelzijdige producten, met ieder een geheel eigen vorm, kleur en smaak.

Door de korte lijnen naar de teeltbedrijven zijn we in staat op een flexibele wijze klant specifieke wensen in te vullen en weten we continu dagverse producten te leveren. Via onze vaste business partners vinden de producten hun weg naar consumenten in heel Europa en daarbuiten. Het team van Purple Pride denkt graag met de klant mee, zo ontwikkelen we in samenwerking met klanten diverse verpakkingen en  activatie-concepten om de verkoop op de winkelvloer te ondersteunen.

Ons team bestaat nu uit een commercieel manager, twee accountmanagers, een binnendienst medewerker, 2 back-office medewerkers en een marketing manager.

Vanuit Coöperatie Door worden we ondersteund op het gebied van financiën, ICT, voedselveiligheid en HRM.

Accountmanager verre markten, horeca en nieuwe markten

Functieomschrijving

Vanwege groei en verdere professionalisering van het verkoop en marketingteam zijn wij op zoek naar een accountmanager die het als een uitdaging ziet onze verre markten te bedienen, een stuk new business op te pakken voor met name het foodservice/horeca kanaal en het vermogen heeft te schakelen met partijen die zich bevinden in groeimarkten als maaltijdpakketten en online retail. Een mooie combinatie van een eigen dagelijkse omzetverantwoordelijkheid op bestaande accounts en het ontwikkelen van nieuwe klanten en markten. De verhouding bestaande klanten en new business is ongeveer 70/30.

Dagelijks onderhoud je proactief contact met de klant, neem je bestellingen in ontvangst en stem je de productieplanning en marktsituatie intern af met diverse collega’s. Een stuk productontwikkeling ga je daarbij niet uit de weg.

Je bezoekt periodiek de klanten om de voortgang van de gemaakte jaarplannen te bespreken.

Tevens bezoek je jaarlijks een aantal internationale beurzen. 

Functie-eisen

Je bent de spil tussen de producent en de klant. Je hebt gevoel voor handel, bent in staat partnerships te onderhouden en deze verder uit te bouwen. Bovendien heb je de capaciteit om de wensen en behoefte van de eindklant in kaart te brengen, ben je creatief in het bedenken van nieuwe verkoopstrategieën en weet je hier succesvol invulling aan te geven door middel van productontwikkeling. Verder werk je resultaatgericht, je denkt in kansen en signaleert nieuwe marktontwikkelingen en trends. 

Je beschikt over;

 • HBO-niveau door opleiding of ervaring.
 • Een sterke persoonlijkheid met flexibele instelling en doorzettingsvermogen die zich bij tegenslag niet snel uit het veld laat slaan.
 • Uitstekende communicatieve en sociale eigenschappen.
 • Aantoonbare commerciële ervaring, bij voorkeur internationaal en in de AGF-branche.
 • Cijfermatig en analytisch inzicht.
 • ·Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur ook de Duitse taal.


Wij bieden:

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden passend bij jouw profiel.
 • Afwisselend werk in een dynamische omgeving.
 • Kans om jezelf te ontplooien.
 • Informele werksfeer binnen een jong groeiend team en een kleine organisatie.
 • Een vooruitstrevend, groeiend, duurzaam en innovatief bedrijf.

 

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw sollicitatie naar: m.denouden@doorpartners.nl


© AGF.nl 2018