General Manager

In samenwerking en met behulp van gerenommeerde Nederlandse agrobedrijven en organisaties is afgelopen jaren bij Shanghai een groot en modern glastuinbouwbedrijf gebouwd voor de teelt van tomaten, komkommers en paprika. Om dit ambitieuze project verder uit te bouwen en te professionaliseren wordt voor een periode van twee tot drie jaar een Nederlandse kandidaat gezocht voor de functie van 

General Manager 

-ervaren glasteler, teambuilder, sterke persoonlijkheid-

 

Het bedrijf 

Met behulp van de allermodernste Nederlandse kennis over teelttechniek, kassenbouw, klimaatbeheersing en zaadveredeling gebouwde glastuinbouwbedrijf is dit bedrijf onderdeel van een in meerdere fasen ontwikkeld teeltgebied tussen de miljoenensteden Shanghai en Hangzhou. Bij het opzet van dit bijzondere gebied is ernaar gestreefd om verschillende functies in harmonie met elkaar een goede plek te geven. Het gaat naast de teelt van tomaten, komkommers, paprika, sla en rijst daarbij ook om andere functies zoals wonen, recreatie, onderzoek en onderwijs. Zo wordt er gestreefd naar een combinatie van hightechlandbouw met toerisme en allerlei onderwijs- en onderzoeksgerelateerde diensten. De modernste innovatieve Nederlandse agrotechnologie is en wordt toegepast om hightech kassen en wateropvang-opslagsystemen te realiseren die weer bijdragen aan maximale landbouwvoordelen. 


De functie 

De gezochte kandidaat krijgt in China de dagelijkse leiding bij de teelt van tomaten, komkommers en paprika in verschillende variëteiten. Een grote en aantoonbare kennis en ervaring in coördinerende en/of leidinggevende in moderne Nederlandse glastuinbouwbedrijven is daarbij absoluut noodzakelijk. De gezochte kandidaat zorgt voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering met oog voor belangrijke zaken als kostenbeheersing bij de inkoop van energie en grondstoffen, de productie, het sorteren en de verpakking van de producten. Hij of zij stelt het jaarlijkse budget en de doelstellingen vast, is verantwoordelijk voor een efficiënte organisatie van alle werkzaamheden in en rond de kassen en zorgt er voor dat de jaarlijks vast te stellen doelen gehaald en zo mogelijk overtroffen worden. De juiste kandidaat is overtuigend en heeft een sterke persoonlijkheid, kan goed delegeren en spreekt de medewerkers aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Een belangrijk onderdeel van deze functie is het zoeken, aannemen en verder opleiden van nieuwe werknemers met de juiste kwalificaties voor de verschillende afdelingen. Ook de huidige werknemers kunnen rekenen op een stimulerende (bege)leiding om zo beter te functioneren. De gezochte man of vrouw moet daarbij open staan, goed kunnen omgaan en vooral ook respect hebben voor de andere Chinese cultuur, denk- en werkwijze. 


Functie-eisen: 

De gezochte kandidaat heeft zeer ruime en aantoonbare ervaring en kennis in leidinggevende en/of coördinerende functies in moderne glastuinbouwbedrijven. Die gedegen achtergrond in de glastuinbouw, zowel theoretisch als praktisch, is absoluut nodig. Bij deze functie horen veel planning en organisatie maar ook altijd overzicht houden over jaardoelen, budgetten en kosten. Hij of zij is bereid om voor een periode van twee tot drie jaar in China te wonen en werken om het bedrijf verder te professionaliseren. Kennis van dat land kan op zich nuttig zijn maar is geen vereiste zoals kennis en ervaring van de moderne glastuinbouw dat wel zijn. 

Voor de juiste kandidaat wacht een bijzondere functie aan de andere kant van de wereld. Gevoel voor avontuur en een echte pioniersgeest is zeker meegenomen. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en passen bij deze heel bijzondere uitdaging. 

Frans Neijenhuis Mob: +31 6 10782861 

Email: frans@therecruitingspecialist.nl

Klik hier om deze vacature online te lezen of direct te solliciteren

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.