Consultant klimaatschermen Duitstalige landen

Dit Zweedse familiebedrijf begon ooit met textiel maar heeft zich afgelopen halve eeuw ontwikkeld tot een internationale, toonaangevende producent van o.a. klimaatschermen voor de professionele tuinbouw. Sinds de allereerste schermen in de jaren 70 heeft het bedrijf een enorme bijdrage geleverd aan verbetering van groei en productie van het gewas onder glas. Men gaat daarbij veel verder dan het gebruik van hoogwaardige materialen en de vakkundige installatie. Uitgangspunt is dat de teler behalve de klimaatschermen de beschikking krijgt over kennis en middelen om die optimaal te gebruiken voor het beste resultaat. Voor dit groeiende bedrijf wordt gezocht naar een


Consultant klimaatschermen Duitstalige landen


Het bedrijf

Op alle continenten is dit bedrijf inmiddels actief met klimaatschermen voor de professionele glastuinbouw. Met innovatieve technieken en materialen, gekoppeld aan veel kennis en ervaring wordt de professionele glastuinder geholpen met de beste omstandigheden bij de teelt van bloemen, planten en groenten. Door belangrijke factoren als luchtvochtigheid, temperatuur en lichtinval perfect te regelen, kan het gewas kwalitatief en kwantitatief optimaal renderen. Afgelopen decennia heeft dat wereldwijd bijgedragen aan een technische revolutie in de glastuinbouw. Met een hele serie succesvolle innovaties is wereldwijd een sterke marktpositie opgebouwd. Het Nederlandse verkoop- en marketingkantoor alsmede het praktijkonderzoek van het gebruik van de schermen is gevestigd in Zuid Holland. Van daaruit wordt de glastuinbouw in West- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika bediend. Eerlijk en respectvol samenwerken zijn belangrijke kernwaarden van het bedrijf dat een platte organisatiestructuur met korte en directe lijnen kent. Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers is belangrijk. Daaraan wordt veel aandacht en energie  besteed.

De functie

Wereldwijd groeit de aandacht voor klimaatschermen in de tuinbouw enorm snel. De man/vrouw die wij zoeken moet daarom aantoonbare ervaring hebben in en met de klimaatbeheersing onder glas. Het gaat in deze functie niet om de verkoop en installatie van de schermen maar helpen/adviseren/ondersteunen van de kweker zodat een optimaal resultaat verkregen kan worden. Telen met klimaatschermen vergt een specifiek benadering. De juiste kandidaat moet een deskundig en gewaardeerd gesprekspartner en aanspreekpunt voor de telers zijn. Dat vereist een stevige praktische (teelt) ervaring i.c.m. opleiding, gekoppeld aan kennis van en ervaring met de moderne glastuinbouw. De juiste kandidaat is zelfstandig en overtuigend, neemt initiatief en heeft verantwoordelijkheidsgevoel.

De eisen

  • Kasklimaatspecialist
  • HBO werk- en denkniveau
  • Een klimaat computer heeft geen enkel ‘geheim’
  • Goede en betrouwbare gesprekspartner van glastuinders/‘de kweker’!
  • Spreekt goed Duits

Het aanbod

Dit is echt een top functie waarbij je met kwekers op het allerhoogste niveau gaat werken, sparren en bijdragen aan een hoger teeltniveau, met elk jaar net dat kilootje of die ene steel meer productie. Je komt te werken bij een zeer succesvol bedrijf dat een grote naam heeft in de glastuinbouw. Er wordt veel van je gevraagd maar het arbeidsvoorwaardenpakket past daar bij. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten voor je solliciteert? Neem contact op met Goos Bartels, tel. 06-1552 9042.


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven