(Junior) Breeder

Florensis groeit, bloeit en verandert en daar speel jij als (Junior) Breeder een grote rol in. Ben jij een echte teamplayer? Op dit moment zijn wij, ter uitbreiding van ons team, op zoek naar klant- en kwaliteitsgerichte collega voor de functie van

(Junior) Breeder

Fulltime · Hendrik-Ido-Ambacht (Netherlands)


Wat doe je als (Junior) Breeder bij Florensis?

Als (Junior) Breeder maak je onderdeel uit van de afdeling Breeding en ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse veredelingswerk en ontwikkel je in een team nieuwe rassen van een siergewas.

Je werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van het dagelijkse veredelingswerk, zoals het organiseren van kruisingen, selectie, vermeerdering en beproeven van selecties. Je controleert de groei van de planten en de kwaliteit van je proeven en overlegt met de afdeling Breeding Support over de nodige teelt- en gewasbeschermingsmaatregelen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en organiseren van veredelingsproeven en het uitvoeren van de daaropvolgende beoordelingen van selecties op o.a. groeikracht, bloei, raszuiverheid, aanwezigheid van ziekten en andere relevante eigenschappen. Ook ben je verantwoordelijk voor de operationele begeleiding van ingehuurde uitzendkrachten en het plannen van de arbeid samen met de supervisor.

Voor het kruisen en beproeven werk je samen met de afdeling Breeding Support. Later in het proces werk je ook samen met de afdelingen Supply Chain, Nucleus Stock en het Laboratorium. Als (Junior) Breeder bezoek je regelmatig de interne- en externe proefvelden. Je werkzaamheden vinden afwisselend in de kas of op kantoor plaats (gemiddelde verhouding ongeveer 50:50).


Wat vragen wij van jou als (Junior) Breeder?

 • Afgeronde agrarische opleiding op hbo-niveau of door ervaring verkregen gelijkwaardig niveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de veredeling;
 • Je beschikt over sterke organisatorische vaardigheden en kunt heel goed plannen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van de Duitse taal is een pre;
 • Je gaat nauwkeurig te werk, bent een echte teamplayer maar ook uitstekend in staat om zelfstandig te werken;
 • Je bent pro-actief en resultaatgericht en streeft naar verbetering en procesoptimalisatie;
 • Hands-on en flexibele instelling rond werktijden en werklocatie in drukke perioden is essentieel;
 • Bereidheid tot dienstreizen in binnen- en buitenland.
   

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een afwisselende functie binnen een dynamische, internationale en groeiende organisatie waarbinnen de lijnen kort zijn en de sfeer prettig en no-nonsense;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met collectieve regelingen (bijvoorbeeld pensioen, ziektekostenverzekering, mogelijkheid om met korting te sporten);
 • Volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
 • Een actieve personeelsvereniging (denk aan uitjes zoals karten, bowlen, skiën/snowboarden of culinaire workshop, uiteraard vinden er momenteel alleen online activiteiten plaats).
   

Informatie en solliciteren

Is dit helemaal jouw baan? Ben jij die communicatieve en flexibele (Junior) Breeder die het verschil gaat maken? En lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van een jong team binnen Florensis? Reageer dan vóór 17 januari 2021 via de "solliciteer" button. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Harriette Aarden (Manager Breeding) telefoon 078-6233200.

In de sollicitatieprocedure kun je worden uitgenodigd om een aantal neuro-assessment games te spelen. Dit zijn leuke, korte games waarmee wij meer inzicht kunnen krijgen in jouw persoonlijkheid en cognitieve vaardigheden. Een uitgebreid assessment kan onderdeel zijn van de procedure.


Solliciteer

 

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD

 


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven