Kwaliteitsmanager

Scherpenhuizen is de betrouwbare en deskundige partner van kwaliteitstelers in binnen- en buitenland. Met onze 40.000 m² vloeroppervlak in een uniek duurzaam pand kunnen wij elke hoeveelheid versproducten verpakken, vermarkten en vervoeren. Van blauwe bes tot paprika en van  tomaat tot spruit; dagverse producten zijn bij Scherpenhuizen in goede handen.

 

De afdeling kwaliteit binnen Scherpenhuizen is verantwoordelijk voor de veiligheid en legaliteit van alle geleverde, verpakte en verhandelde producten op basis van gestelde eisen. Dit wordt bereikt door monitoring, analyse, verbetering en naleving van de bestaande controles, producten en processen. Met als doel de kwaliteit van de gehele organisatie naar een hoger niveau te brengen.  De afdeling kwaliteit zoekt een kwaliteitsmanager, een teamspeler die accuraat en flexibel wil meebouwen aan de duurzame toekomst van ons bedrijf.

Kwaliteitsmanager m/v


Als kwaliteitsmanager geef je leiding aan een 4 medewerkers en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en het verder professionaliseren van de afdeling. Daarbij houd je missie, visie en strategie van ons bedrijf voor ogen.


De voornaamste taken en verantwoordelijkheden van de Kwaliteitsmanager zijn:

 • Je bent eindverantwoordelijk voor het borgen en implementeren van ons kwaliteitssysteem. Hierbij zorg je ervoor dat deze voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en aansluit op de diverse klanteisen van de Europese retail.
 • Je bent verantwoordelijk voor en het begeleiden van zowel interne als externe audits (van leveranciers, klanten en certificerende instanties) en het opvolgen van corrigerende maatregelen. 
 • Je draagt zorg voor continue verbetering van kwaliteitsbewustzijn in de gehele organisatie
 • Je draagt zorg voor het begeleiden en trainen van medewerkers
 • Je draagt zorg voor het beheer van relevante in- en externe product- en specificatiesystemen, stamdata en kwaliteitscertificeringen (waarvan de belangrijkste zijn BRC en IFS).
 • Je analyseert in- en externe klachten en draagt verbeteringen aan mede op basis van KPI’s
 • Je signaleert en adviseert over veranderingen in Europese en Nederlandse wet- en regelgeving m.b.t. producten en/ of productkwaliteit
 • Je bevordert en onderhoudt effectieve contacten met klanten, leveranciers, toezichthouders, brancheorganisaties en stakeholders op gebied van kwaliteitsmanagement
 • Aanspreekpunt en vraagbaak binnen de organisatie m.b.t kwaliteitsvraagstukken
 • Direct leiding geven aan een team bestaande uit 4 medewerkers en indirect samen met Hoofd Keurzaken aan een team van 14 kwaliteitscontroleurs.


Profiel:

 • Minimaal 5 jaar ervaring als proactieve kwaliteitsmanager in een operationele omgeving in Food / FMCG 
 • HBO/WO diploma in de richting van voeding, bij voorkeur levensmiddelentechnologie, Food & Business of een vergelijkbare opleiding
 • Ervaring met: BRC, IFS of FSSC 22000. Kennis van HACCP, QS, SKAL, Planet Proof is een pré
 • Nederlands en Engels in woord en geschrift (Duits een duidelijke pré)
 • Je bent inhoudelijk expert en daadkrachtig in je aanpak, zowel binnen Scherpenhuizen als bij externe contacten. Je zorgt voor duidelijkheid, overzicht en inzicht.


Interesse ?

Ben jij de teamspeler die wil meebouwen aan de duurzame toekomst van Scherpenhuizen? Mail dan je reactie voorzien van motivatie en uitgebreid cv naar: carriere@scherpenhuizen.nl

Voor meer informatie over ons bedrijf kun je onze website raadplegen. Voor vragen over de vacature bel met Maartje Oude Elferink via 040 249 50 95 of Luc Huijbregts via 040 249 50 91.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven