Hoofd Teelt: USA, Californië

Bedrijf:                Kwekerij met enkele kwekerij locaties.
Regio:                   USA, Californië.

Heb jij verstand van telen? Heb je kennis en ervaring met wonen- en werken in het buitenland? Ben jij daarbij ondernemend in jouw vakgebied, een uitstekend leider en ben je in staat met de mogelijkheden ter plekke tot de best denkbare prestaties te komen? Als wonen en werken in Californië USA je trekt en je van aanpakken en een uitdaging houdt, dan is deze fantastische kans misschien iets voor jou. Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een: 

Hoofd Teelt: USA, Californië

Goede communicatieve vaardigheden, Leider, slimmer en beter werken

 

De functie:

Als Hoofd Teelt ben je verantwoordelijk voor de productie/kwaliteit van het uitgangsmateriaal en voor de teelt van het eindproduct. Eerst maak je, je de teelt eigen. Vervolgens ben jij degene die de teeltstrategie uitzet, het klimaat op de verschillende locaties monitort, instructies geeft voor bemesten, watergift, de inzet van biologie of eventueel gewas beschermende middelen enzovoorts. Je instrueert, controleert en begeleidt op de locaties de telers, betrekt hen bij verbetertrajecten, zorgt eerst voor meer continuïteit/betrouwbaarheid en bouwt daarna de teeltprestaties verder uit. Je rapporteert aan de ondernemer. Eerst door hem tijdig eenduidige teelt- en productie rapportages te verstrekken. Zodra het vertrouwen er is, zal je steeds meer vrijheid verwerven en spitst jouw relatie
met de ondernemer zich toe op het sparren over allerlei mogelijkheden voor verdere optimalisatie van de resultaten. Wanneer dat staat, richt je je op de verdere groei in productieomvang.


Wat breng jij mee:

  • Je hebt ervaring in de teelt van groente-, bloemen of potplanten onder glas;
  • Uitgebreide kennis en ervaring met het werken met een klimaatcomputer (bedrijf heeft HortiMax Synopta);
  • Je zit nog voorin of net midden in je carrière, dat matcht goed met de ondernemer, jouw leidinggevende;
  • Je hebt al eerder succesvol leiding gegeven een teeltteam waarmee je uitstekende resultaten hebt behaald;
  • Naast teelttechnische kennis beschik je over leidinggevende en daarbij behorende communicatieve vaardigheden en beheers je de Engelse taal. Spaans zou een extra voordeel zijn (geen must);
  • Je herkent je in onze de kernwaarden van het bedrijf: Hard werken, goed leven en plezier hebben.

 

Het bedrijf: 

De zoon van een bloemenkweker zet het bedrijf voort, heeft keuzes gemaakt, kapitaal aangetrokken en exploiteert inmiddels een nieuwe teelt. Hij heeft de onderneming met 2 extra locaties uitgebreid naar 4. De glasopstanden zijn niet nieuw, de meeste van de installaties zijn wel modern en actueel. Er is een bestaand team van uitvoerende telers aanwezig die op elk van de locaties zorgdragen voor het klimaatbeheer, de bemesting, de watergift, de biologie en de gewasbescherming. De productiewerkzaamheden worden door andere medewerkers en een productiekader gerealiseerd. De onderneming verzorgt zelf de afzet van de producten.


De omgeving: 

De kwekerij bevindt zich in de omgeving van Santa Barbara, bij de kust in het zuidwesten van Californië.
Er heerst een warm zeeklimaat, echte winters zijn er niet, de temperaturen worden in de zomer door de ligging dicht bij de Stille Oceaan afgetopt. Ten oosten bevindt zich het enorme nationale bosgebied Los Padres. Op zo’n 60 kilometer vanaf de kust bevinden zich de Santa Rosa en de Channel Islands. Je woont en werkt op circa 350 kilometer ten noorden van Mexico, ruim 100 kilometer boven Los Angeles. Er is van alles te doen op deze plek in The Golden State van Verenigde Staten.


Het aanbod:

  • Een mooie uitdagende Hoofd Teelt functie bij een succesvol glastuinbouwbedrijf;
  • Een collega, leidinggevende/ondernemer waar je naar hartenlust mee kunt sparren en samenwerken;
  • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen als eindverantwoordelijke voor de productie en het teeltteam;
  • Een royaal salaris, mooie plek om te wonen, een auto van de zaak, budget voor ziektekosten, pensioen en aanvullend een bonus pakket;


Interesse, meer weten? Mail bel of app met: jobkuyvenhoven@movetocatch.nl of 06-52601456.

 

Vanwege corona is het op dit moment wat moeilijker om aan de slag te gaan in Amerika. De opdrachtgever is zich hier van bewust. Toch zet hij nu alvast deze vacature uit. Kandidaten die interesse hebben, kunnen ons benaderen om meer te weten te komen over de teelt en het bedrijf. Wij regelen een video call met de werkgever. Zodra de restricties opgeheven zijn, kun je de omgeving en het bedrijf bezoeken. En als er dan een overeenkomst tot stand gekomen is, kun je snel aan de slag gaan in Californië.

 


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven