Wereldwijd Uitgelicht Bewerkte AGF

Na succes bloemkoolbodem

Pizzabodem van broccoli wint aan populariteit

Het Amerikaanse Spinato's Fine Foods bracht in het najaar van 2018 een pizza met brocollibodem op de markt. Het product bleek een groot succes te zijn. Vandaar dat het bedrijf besloten heeft de afzet van het product uit te breiden. De pizza is vanaf nu verkrijgbaar bij retailketens in heel de Verenigde…

Diviande komt met assortiment die voor 50% uit vlees en 50% uit groenten bestaan

Onder de naam Fiftyfifty brengt Diviande / Jan Zandbergen een productassortiment op de markt die voor 50% uit vlees en 50% uit groenten bestaan. Dit concept is een antwoord op de ontwikkeling dat steeds meer consumenten bewuster kiezen voor minder vlees en meer groenten. Daarnaast kan Fiftyfifty ook…

Tussen de saladebar en de jus d'orange: komkommer uit een zakje

"Proost dan maar" en "makkelijk weg te krijgen", klinkt het deze zomer op de High Tech Campus in Eindhoven. Daar is namelijk Xqueeze.me te koop, de knijpgroente uit een zakje,…

Productontwikkeling bij Hessing: van idee tot supermarktschap

"Hessing zoekt altijd aansluiting bij de wensen van de consument. En die wensen veranderen tegenwoordig snel. Consumenten ontdekken nieuwe recepten, nieuwe keukens, nieuwe…

Sonja de Vries van Heeren Groenten & Fruit

"Wij merken dat gesneden groenten en fruit steeds populairder worden"

Steeds meer consumenten kiezen voor gesneden groenten en fruit in plaats dat ze zelf in de keuken staan snijden en hakken. Maar is dat wel een goede én gezonde ontwikkeling?  Editie NL ging op bezoek bij Heeren Groenten & Fruit, een bedrijf dat gesneden producten aan groothandels levert. "Wij merken dat gesneden…

Danone wil dat helft van haar aardbeien afkomstig is uit Mexico

Isidro Ramírez teelt al meer dan 28 jaar aardbeien in Maravatío. Gelegen in het oosten van het Mexicaanse Michoacán, tussen Morelia en het Mexicaanse Atlacomulco, is het…

Van Appeven fruitsappen viert negentigjarig bestaan

Van Appeven fruitsappen vierde maandag haar negentigjarig bestaan. Het feest werd gevierd met het personeel en belangrijke relaties van het bedrijf. Tijdens de feestavond keek men terug op de geschiedenis van het bedrijf en was er aandacht voor de toekomst. Van Appeven wil verder groeien aan…

Nederlandse frietboer in Shanghai razend populair

Edwin Den Hartog opende half juni zijn Frietzaak Royal Patat in Shanghai, de grootste stad van China met 26,3 miljoen inwoners. "Dit is nog maar de eerste. Ik wil er nog veel meer openen", aldus de ondernemer.  Edwin komt al veertien jaar in China en ontdekte dat de friet er erg vies was. "De frietmarkt in…

Hoge avocadoprijs leiden tot 'surrogaat' guacamole

Als gevolg van een dip in de productie in Californië en Mexico en de sterke vraag rijzen de avocadoprijzen in de VS de pan uit. Volgens CNN kosten Mexicaanse avocado's…

Vers granaatappelsap “on the go”

GranadaJuice Coldpressed is een jonge Spaanse fabrikant van vers koudgeperst 100%  granaatappelsap, gericht op het aanbieden van een gezond natuurlijk sap, convenience on-the-go voor de eindverbruiker.…

Fruitrepen winnen aan populariteit in Italië

"We hebben gekozen voor een geavanceerde productietechnologie, namelijk koud persen, met als specifiek doel het creëren van een hedendaags, gezond, praktisch en goed product, in staat om de integriteit te behouden, maar vooral de natuurlijke smaak van ons fruit. De recepten van de BB-repen van het…

Polen: verloren kans voor cider

In de laatste 12 maanden is er voor slechts 62 miljoen Poolse zloty aan cider verkocht. Dit is circa ¼ minder dan het jaar ervoor. Dat terwijl vijf jaar geleden experts hebben geschat dat de omzet van cider 1 miljard Poolse zloty gaat overschrijden. Cider werd in 2013 geïntroduceerd op de Poolse markt en werd meteen zeer…

Bauke van Lenteren, Rijk Zwaan:

"Verse groenten winnen terrein in foodservicemarket"

Een smoothie ‘on the go’, snacktomaten bij een vergadering of een 80/20-diner in een sterrenrestaurant: in de groeiende foodservicemarkt zijn verse groenten een steeds belangrijker ingrediënt, merkt Bauke van Lenteren, specialist Convenience bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Omdat deze markt gefragmenteerd is, zijn…

Growers garden

Afgedankte spruiten binnenkort verwerkt tot chips

Binnenkort brengt een groep Schotse boeren chips op de markt gemaakt van spruiten. Het gaat om spruiten die zijn afgekeurd door de retail en anders terecht zouden komen op de…

Hema introduceert vegan groente hotdog

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij Hema. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. Hema zet…

95% blauwe bessen en tagatesse in b-berry® fruitbeleg

Fruitbeleg van b-berry® bevat 95% blauwe bessen. De meeste fruitbeleg producten hebben een vruchtgehalte van zo’n 50%. Dit hoge gehalte aan bessen gecombineerd met de natuurlijke suikervervanger tagatesse maakt dit tot een uniek product. Voor de liefhebber van een heel puur, natuurlijk product maar ook…

Wereldwijd Uitgelicht Bewerkte AGF

In augustus wordt bewerkte AGF 'Wereldwijd Uitgelicht' bij AGF.nl. Vanaf 5 augustus zullen wij dagelijks een artikel publiceren over aardappelen, groenten en fruit die een bewerking zijn ondergaan zoals (fruit)salades, sappen, gesneden groenten en aardappelproducten. Om in te spelen in de steeds groter…


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven