Toch best spannend zo'n bruggetje.
Het lag er weer strak bij.
Marc Smetryns is Portofoliomanager Brassica bij Syngenta. Hij stelde even de nieuwe ontwikkelingen binnen de spruiten aan mij voor.
SG-2385 is een nieuwe introductie spruitkool die afgelopen jaar op grote schaal in externe proeven heeft gestaan.
De vroege SG-2385 kenmerkt zich door zijn gemakkelijke groei die zo'n 70-100 dagen duurt. Het gewas heeft een nauwe schakeling en een goede opbrengst. De spruit heeft een mooie vaste vorm en kent een goede houdbaarheid.
"Cryptus was voorheen beter bekend als SGB-1420. "Een uitermate geschikt ras voor telers die problemen hebben met knolvoet,"legt Marc uit."
"Bowintus (SG-2388) is een nieuwe commerciƫle introductie. De spruitkool heeft een supermilde smaak en is geschikt voor oogst in dec-jan-feb. "De vorst hoeft er dus niet meer overheen", legt Marc uit. "Vanaf nu heeft men dus jaarrond milde spruiten beschikbaar!"
Albarus is volgens Marc het meest vorsttollerante ras wat er bestaat. Ook erg in trek door de grove sortering spruiten die het gewas produceert.
Red Darling
Red Darling is zo'n innovatie van Syngenta die al geruime tijd loopt in diverse kleinschalige proeven
"Cabral is een nieuwe industriebloemkool voor de oogst in september-oktober. "Onderscheid zich door de stevige structuur, vaste vorm, hoge opbrengst en mooie roosjes."
Hans de Vlugt was ook aanwezig om de gegadigden van informatie te voorzien over bewaarproeven en gewasbehandeling.
Prodikos is een bewaarkool van zo'n 2,5-3 kilo die opvallend makkelijk te oogsten is.
Zenon is mey z'n 3 kg erg productief. Houdt zich erg goed in de bewaring van november tot en met mei-juni.
Braxan is de platte kool van Syngenta die geschikt is voor de verse markt.Typerende zoete smaak.
Arie Rietveld met de platte 'turkenkool'.
In de tent maakten een aantal koks gerechten klaar met ingrediƫnten die rechtstreeks van het veld afkomstig waren.
Ook dit jaar waren de kolen en slasoorten op hydroponics aanwezig.
Dank je
Er ging iets mis met het versturen van uw bericht. Misschien is het gemarkeerd als spam, u kunt het na het lezen van een aantal andere artikelen later nogmaals proberen.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.