Kurt Lauwers en Abdul el Ousrouti van HollandPlant
Angello is de merknaam van Syngenta Seeds voor alle seedless peppers. Deze worden nu voor het derde jaar geteeld. Peter Colbers: “We zien een groeiende vraag voor deze producten.” Deze SLP 322 is de nieuwe paprika binnen deze serie.
Speurend door de kas
Met name in UK en Zwitserland is er ruimte op de markt voor seedless peppers
Coeur du Boeuf een streling voor het oog. De minder rijpe vruchten worden gebruikt voor salades en koude bereidingen en de volrijpe vruchten voor de sauzen.
Bamano – baby plum orange segment. Peter Colbers: “Bamano geeft een hogere productie en heeft, volgens de WUR, een betere smaak.”
Baby plums. Peter Colbers: “Dit is een van onze sterke peilers binnen Syngenta.”
Ediosa is in UK verkozen tot de meest bijzondere groente van 2013.
T311740 is de nieuwe cocktailtomaat van Syngenta met gemiddeld vruchtgewicht van 40-45 gram. Geteeld op 10 vruchten en heeft een mooie vlakke en compacte tros. De smaak is vergelijkbaar met de gangbare rassen.
Peter Colbers: “Dit ras is bedoeld voor de Nederlandse telers omdat zij goed op smaak kunnen telen door de goede klimaatsturing.” Dit ras haalt heel goede smaakcijfers volgens WUR.
T411114: 260/300 gram per vrucht, op 4 vruchten geteeld. Dit is de grootste, zwaarste vleestomaat die Syngenta in huis heeft. Deze tomaat is een beetje gemoot en is platter dan de Growdena. Een zeer hoge 1 mei productie en de ervaring leert dat dit verder doorzet tijdens het jaar;
Peter Colbers
Twee nieuwe gele paprikarassen: Y07689 en Y07696. De laatste is de grofste met meer dan 230 gram per vrucht.
SLP staat voor SeedLess Peppers
Romanella, de tomaat voor Red Eggs wordt hier zowel in tros als los voorgesteld
Lemonade …. Je proeft wat je ziet. Een tikkie lemon.
Diverse rassen van Syngenta
Kurt Lefebvre
Bezoek in de Demokas
Dank je
Er ging iets mis met het versturen van uw bericht. Misschien is het gemarkeerd als spam, u kunt het na het lezen van een aantal andere artikelen later nogmaals proberen.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.