Andres Ribas, Vientosur:

"Kunst is niet om nog meer overzees fruit te importeren, maar om het beter te doen"

Tholen - Op 15 januari dit jaar startte Andres Ribas van Oosterom het bedrijf Vientosur op. Vanuit het pand van R&M Forwarding in Schiedam richt de importeur zich op fruit van overzee. Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Wij willen ons niet focussen op de conventionele 'trading', maar op een professionele manier importeren en distribueren met dank aan partners en agentschappen in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika."

Het team van Vientosur bestaat naast Andres - die de laatste jaren werkte als senior purchaser / sales manager bij Hagé International - uit agronomist Patricia Sasso Carreno (specialist post harvest en cool chain) en voormalig Hagé-collega Jan Klingeman, met ruim 25 jaar ervaring in de AGF-sector. "De kick-off van Vientosur vond plaats op de Fruit Logistica in Berlijn en daar werd enthousiast op gereageerd door afnemers en leveranciers", vertelt Andres. "Ik heb in al die jaren een ruim netwerk opgebouwd en met R&M als sterke logistieke partner en door te werken met lage kosten en korte lijnen verwacht ik dat we voor nog meer leveranciers een interessante partner gaan worden."Vientosur (Spaans voor zuidenwind) richt zich op de import vanuit het zuidelijk halfrond, Marokko en Mexico waarbij het citrus in de zomer en de druiven in de winter de belangrijkste stromen zijn. De verkoop zal gericht zijn op afnemers door heel Europa en Rusland. "Onze lage kostenstructuur biedt mogelijkheden. Je hebt nou eenmaal minder nodig, omdat we nauwelijks overheadkosten hebben. We kunnen daarom op scherpe prijzen verkopen en ook eerlijke prijzen terugbetalen."

Andres verwacht daarom de komende jaren te groeien, ook met personeel, maar wil daarbij geen concessies doen aan de strategie. "We willen in de toekomst meer agentschappen ontwikkelen. Europa is voor veel overzeese producenten niet meer zo belangrijk als het vijf jaar geleden was, maar het is onze insteek niet om meer fruit naar Europa te importeren, maar om het beter te doen.""De markt heeft niet de behoefte aan spelers die meer van hetzelfde doen. Ik denk dat er ruimte is voor flexibele specialisten. Je moet in deze tijd niet meer verwachten dat leveranciers zich aan jouw systeem gaan aanpassen, al moet je natuurlijk wel zelf je grenzen bepalen. Verder is een kwaliteitsproduct natuurlijk een voorwaarde, maar uiteindelijk is het vooral enthousiasme dat verkoopt en daarmee willen we ons onderscheiden."

Voor meer informatie:
Vientosur
Andres Ribas van Oosterom
Mercuriusweg 12
3113 AR Schiedam
Tel: 010 - 7630 331
Fax: 010- 7630 855
andres@vientosur.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Eeeeeesooooooo!!!
Success!!!!

Sol.
Sol, Breda - 2013/08/01 13:54:49.000


De aanvoer partijen versnipperen, de afzet partijen versnipperen.. Nog even en wij zijn weer 30 jaar terug in de tijd.

Succes Jan en Àndres
Tiego Maaskant, Rhenen - 2013/07/19 12:28:30.000© AGF.nl 2018