Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe gaat jaarrond losse bio-komkommers zonder plastic verpakking aanbieden

Terwijl het leeuwendeel van de groenten- en fruitsoorten - parallel aan de maatschappelijk discussie - inmiddels plasticvrij in de schappen liggen, zijn komkommers nog vaak van plasticfolie voorzien. Dat geldt gek genoeg ook voor de bio-producten. Rewe reageert hier nu op: het biedt bio-komkommers voortaan het hele jaar door los aan. Daarvoor in de plaats gebruikt men een duurzaam etiket. 

Het probleem was tot nu toe dat de bio-komkommers buiten het Duitse seizoen c.q. in de koude tijd van het jaar uit Spanje af werden genomen. De folie moest de bio-producten beschermen tegen uitdroging en beschadiging op de weg van de akker naar de winkelschappen. De vele afzonderlijke etappes tijdens het transport werden zo aangepast dat de producten nu ook zonder folie vers blijven, schrijft men in een commentaar.

Bioproducten met kort transportafstanden
Biokomkommers worden weliswaar al langer in onverpakte vorm aangeboden, echter alleen in de zomer. Sinds 2016 neemt Rewe conventionele evenals biologische komkommers indien mogelijk enkel uit Duitse en Nederlandse kassen af, zodat er geen lange transportafstanden nodig zijn. 

Publicatiedatum: