Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krappe aanvoer Chinese gember

De aanvoer van Chinese gember is krap en dit zal naar verwachting voorlopig zo blijven. "Het zal nog wel even zo blijven. De nieuwe Chinese oogst zit eraan te komen maar in de tussentijd lopen containers vertraging op. Er is dus een behoorlijk tekort aan knoflook en gember op dit moment," vertelt Juan Pablo Lozano van het bedrijf Garland in Miami. 

Naast de overgang van het ene naar het andere seizoen zorgt ook het Chinese Nieuwjaar ervoor dat er minder gember naar Noord-Amerika wordt verladen. "De viering van het Chinese Nieuwjaar staat voor de deur en in China liggen fabrieken stil en wordt er al een paar weken nauwelijks iets verladen. Ze gaan pas een paar weken later weer open," aldus Lozano. "Ik verwacht dan ook dat de situatie op de gembermarkt tot eind maart nog zo zal blijven."

Jaarlijks terugkerend tekort
Over het algemeen is de gemberaanvoer uit China rond deze tijd van het jaar laag. Lozano vertelt dat er normaal gesproken één tot twee containers per week binnenkomen. "Momenteel is dat maar één container per maand. De gember van het oude seizoen heeft wat kwaliteitsproblemen. Er zat veel slechte gember tussen," voegt hij eraan toe. 

Gember uit China heeft desondanks de voorkeur boven die uit andere landen. Lozano vertelt dat er ook gember uit Brazilië wordt geïmporteerd maar ook deze heeft last van kwaliteitsproblemen, zoals uitdroging, omdat het ook hier om de laatste voorraden gaat. Costa Rica en Honduras exporteren ook gember maar de kwaliteit van hun product is minder goed en ook de hoeveelheden zijn veel kleiner. Er wordt ook biologische gember uit Peru geïmporteerd maar wel tegen extra hoge prijzen. 

Gezien het feit dat de vraag naar gember blijft groeien onder invloed van de toenemende interesse voor gezonde voeding liggen de prijzen op een hoog niveau en zijn ze ook stabiel. "Momenteel liggen de prijzen rond de €21,10 maar deze kunnen nog verder stijgen," aldus Lozano.

 

Voor meer informatie:
Juan Pablo Lozano
Garland, LLC 
Tel: +1 (305) 636-1607 Ext. 102
jplozano@garlandfood.net  
www.garlandfood.net

Publicatiedatum: