Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Indiase druivensector wordt elk jaar concurrerender"

Het Indiase druivenseizoen is op z'n hoogtepunt en het wordt een interessant seizoen. Nu Australië voor de Indiase druiven open staat en China een groot potentieel is, is het belangrijk dat Indiase exporteurs hun strategie goed plannen.

Voor Kalya Export verliep het druivenseizoen gladjes. Hoewel er de laatste drie weken koud weer was, lijkt het erop dat het weer binnenkort omslaat. Amit Kalya: "Door een geweldige start van het seizoen hebben we weinig moeilijkheden gehad. Misschien geeft het volgende seizoen wat problemen omdat we niet veel regen hebben gehad en de watervoorraad laag is. Maar misschien valt het mee."

Nu de Australische markt open is, houdt Amit de ontwikkelingen goed in de gaten. "Australië is dit jaar pas open. Wij bespreken onze mogelijkheden met verschillende potentiële klanten. China is al vijf jaar open en we sturen er kleine hoeveelheden heen. We proberen nog steeds het juiste ras voor Chinezen te vinden, wat tot nu toe moeilijk was. We hebben onze zwarte pitloze druiven gestuurd en onze witte pitloze druiven. De Chinese markt heeft een groot potentieel voor ons, maar we richten ons op Canada. Daar hebben we kleine hoeveelheden naartoe gestuurd de afgelopen twee jaar en we willen er graag uitbreiden."

De toekomst ziet er voor Kalya Export zonnig uit en het bedrijf heeft een aantal doelen voor het komende jaar. "We hebben een ultra moderne bewaarloods gebouwd met een capaciteit voor het verwerken van 120 ton druiven per dag. Dat komt neer op 10-12 containers. Er is een koelfaciliteit voor 90 ton per cyclus. Deze bewaarloods zou de uitbreiding van onze export kunnen inleiden. We hopen hier ook de binnenlandse verpakkingen te kunnen verwerken. We willen dit seizoen 50% meer druiven exporteren dan vorig seizoen."

"De Indiase druivensector wordt elk jaar meer concurrerend. Er is een groot verschil als je de sector van nu vergelijkt met die van 2011-2013. Wij als bedrijf hopen zelf onze druiven te kunnen telen. Misschien beginnen we met kleine hoeveelheden van nieuwe rassen. We zijn in gesprek met een aantal buitenlandse veredelaars, maar die vinden het lastig om naar India te komen omdat ze zich voor problemen met intellectueel eigendom gesteld zien."

"Wat de Fruit Logistica betreft, zijn we van plan om ons te focussen op de Aziatische en Australische markt. En we zien Canada wel zitten voor Indiase druiven. Maar ik nodig iedereen uit om ons op de beurs te bezoeken en te zien waar Kalya Export voor staat. De deur staat open!"

Kalya Exports is aanwezig op de Fruit Logistica 2019 in Berlijn met een stand in Hall 26, Booth D-01/03.

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 98906 73321
Email: amit@kalyaexports.com  
Skype: amitkalya
www.kalyaexports.com

Publicatiedatum: