Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eddy Kreukniet, Exsa Europe:

"Red Globe positieve uitzondering op moeizame druivenmarkt"

Tholen - De druivenmarkt kende geen voorspoedige start van 2019. "Vanaf Kerst tot nu is het zwaar geweest", vertelt Eddy Kreukniet van Exsa Europe. "De markt was voor Kerst al niet leeg en ook daarna zijn er grote volumes gearriveerd. Peru was daar de grootste aanstichter van met maar liefst 100% grotere volumes dan vorig jaar, maar ook Zuid-Afrika had 12/13% meer productie en Brazilië - dat aan het einde van het seizoen is - heeft 15% meer productie gehad."

"Al met al was het een kwestie van opstapelen, waarna iedereen na Kerst krampachtig de promotieknop heeft aangezet. Dat duurt altijd een paar weken, maar onder meer promoties in het Duitse retailkanaal met druiven voor 99 cent geven wel beweging in de markt. Die acties waren broodnodig ook, dus daar hoeven we geen spijt van te hebben, maar het moge duidelijk zijn dat er veel druiven ver onder kostprijs zijn verkocht", concludeert Eddy.

Toch ziet hij licht aan het einde van de tunnel. "De verladingen vanuit Zuid-Afrika zijn de afgelopen twee weken niet al te wild geweest en de voorraden zijn hier een heel eind weggewerkt. We moesten gewoon even door deze periode heen. Ook kwalitatief verliep het seizoen met name voor de laatste Braziliaanse druiven, maar ook vanuit de noordelijke regio Mpumalanga in Zuid-Afrika wat teleurstellend."

"De Red Globe-druiven vormden de afgelopen maand een positieve uitschieter. Vanuit Peru was deze export van deze variëteit, vanwege de goede vraag uit Azië, redelijk laag en dat maakte deze rode druif de meest stabiele variëteit", vertelt Eddy. Inmiddels zijn de eerste Indiase druiven op de markt, maar die aantallen zijn volgens hem nog marginaal. "De eerste serieuze volumes vanuit India hoeven we pas in week 8 te verwachten."

Voor meer informatie:
Eddy Kreukniet
Exsa Europe
Tel: +31 88 735 0003
Mob: +31 620 25 78 11
info@exsaeurope.com
www.exsaeurope.com