Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Staten start met import kiwibessen zuidelijk halfrond

In de Verenigde Staten zal binnenkort gestart worden met de import van kiwibessen uit het zuidelijk halfrond. Coosemans LA Shipping importeert het fruit uit Nieuw-Zeeland en waarschijnlijk ook uit Chili. Het fruit zal vanaf half februari gedurende een periode van zes tot acht weken verkrijgbaar zijn. 

"De Nieuw-Zeelandse kiwibessen zullen vanaf 15 februari beschikbaar zijn," vertelt Cole Firman van Coosemans. "Momenteel kijken we of Chili ook een programma heeft. Voorgaande jaren hebben we gemerkt dat Chili meestal een week eerder dan Nieuw-Zeeland met de export start. Toch geven afnemers veelal de voorkeur aan Nieuw-Zeelandse kiwibessen omdat deze er beter uitzien en ook beter verladen kunnen worden."

"Het seizoen loopt van half februari tot eind maart. Vorig jaar duurde het seizoen echter wat langer en eindigde het pas in april," voegt Firman eraan toe. 

Anders dan gewone kiwi's
Hoewel de naam hetzelfde is, verschillen kiwibessen op een aantal punten van gewone kiwi's. Firman legt uit dat de kiwibes net als Golden kiwi-rassen met schil en al gegeten kan worden. "De kiwibes is een opzichzelfstaande soort en groeit ook anders. De normale kiwi heeft een harige schil maar die van de kiwibes is glad en daarom kan deze fruitsoort met schil gegeten worden. Kiwibessen hebben een zoete smaak met een licht zuurtje. Het fruit smaakt vaak beter als het al iets rijper is.

Firman vertelt dat kiwibessen erg populair zijn als snack voor op school vanwege hun handige formaat en omdat ze zo gegeten kunnen worden. "Kiwibessen doen het goed op scholen," legt hij uit. "Ze vereisen geen voorbereiding en zijn ook vanwege hun maat een ideaal tussendoortje voor kinderen."

Verpakkingsformaat varieert

De kiwibessen die Coosemans importeert, zijn al verpakt in het land van herkomst. De maten van de verpakkingen verschillen dan ook van die op de binnenlandse markt. 

"Het fruit zal beschikbaar zijn in een verpakking van 12 x 124 gram omdat het al in Nieuw-Zeeland verpakt wordt voor het naar de Verenigde Staten verladen wordt," legt Firman uit. "Voorgaande jaren zagen we ook wel verpakkingen van 12 x 170 gram maar deze worden met name voor aanbiedingen gebruikt. We krijgen niet alleen kiwibessen binnen uit Nieuw-Zeeland maar vanaf begin volgende maand ook Reine Claude pruimen."

Voor meer informatie:
Cole Firman
Coosemans LA Shipping
Ph: +1 (323) 588-1127
cole@coosemans.com
www.weshipproduce.com

Publicatiedatum: