Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joost Schoondermark, Nature's Pride:

"Kou zorgt onverwachts voor latere start Mexicaans aspergeseizoen"

Tholen - Het Mexicaanse aspergeseizoen staat weer op punt van beginnen. Maar waar vorig jaar in week 3 al volop product in Europa beschikbaar was, blijven de volumes dit jaar achter. "De afgelopen weken is het erg koud geweest in Mexico en dat heeft de aanvoer vertraagd. We verwachten dat de grotere aantallen pas in week 6/7 deze kant op komen", vertelt inkoper Joost Schoondermark van Nature's Pride.

"Tot een paar weken geleden werd opnieuw een vroege start van het seizoen verwacht, maar de kou heeft roet in het eten gegooid, waardoor er in feite meer sprake is van een normaal seizoen", vertelt Joost. Volgens de inkoper is de aanplant van groene asperges in Mexico vergelijkbaar met vorig jaar en worden er wel goede volumes verwacht. "De piek zal tussen de weken 8 en 11 liggen, dus dan is het echt promotietijd!"

De Peruaanse aanvoer loopt ondertussen sterk af. "Doordat Mexico vorig jaar zo vroeg op de markt was - en de indicatie was dat dit ook het geval zou zijn - heeft Peru de volumes tijdig afgebouwd. Daarbij was het de afgelopen weken in Peru ook erg warm, waardoor de kwaliteit en volumes ook afnamen", vertelt Joost. "Qua volumes is het een goed Peru-seizoen geweest. Maar de Peruaanse telers zullen niet met al te veel voldoening op het seizoen terugkijken, want mede door de hogere luchtvrachtkosten en concurrentie met Mexico, lagen de telersprijzen een stuk lager dan voorgaande jaren."

Voor meer informatie:
Joost Schoondermark
Nature's Pride
Honderdland 611
2676 LV Maasdijk
T: +31174519079
Joost.Schoondermark@naturespride.nl 
www.naturespride.eu