Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese gemberteelt gehinderd door zware regen

"De zware neerslag van 2018 heeft de Chinese teeltgebieden voor gember in verschillende maten negatief beïnvloed. De meeste problemen zijn ontstaan bij de teeltgebieden in en rondom Anqiu in Shandong. De totale opbrengst van de oogst is relatief stabiel gebleven, omdat het areaal voor de gemberteelt in Anqiu is uitgebreid," zegt Jacky van Anqiu Xinheng Food.

"Uiteindelijk was het totale aanbod aan verse gember in China kleiner dan dat van vorig jaar. De exportprijs is hierdoor toegenomen. Dit heeft buitenlandse importeurs minder enthousiast gemaakt. Buitenlandse handelaren keken met argusogen naar de hoge prijzen. We hebben daarom besloten om onder deze omstandigheden de exportprijs van onze gember niet te verhogen. Onze prijzen zijn blijven staan op rond de US$1.400 (€1.225) per ton."

"We bezitten ongeveer 47 hectare aan plantages voor verse gember in Anqiu. We exporteren al het gember naar Nederland, Frankrijk en Spanje. Onze belangrijkste handelspartner is Nederland. We verpakken onze gember aan de hand van de specifieke eisen van de verschillende markten. Zo verpakken we gember voor de Nederlandse markt in zakken van 13 kg en voor de Spaanse markt in zakken van 5 kg."

"Terwijl we onze huidige markten geleidelijk aan uitbreiden, kijken we ook naar mogelijkheden op nieuwe markten, zoals bij België of Polen. Er is daar relatief veel vraag naar gember uit China. We hopen dat we de volgende maand op Fruit Logistica in Berlijn nieuwe mogelijkheden zullen vinden. We zijn te vinden in hal 5.2 bij stand B-06b."

Contact: Jacky
Bedrijf: Anqiu Xinheng Food Co., Ltd.
Telefoon: +86 15666066879

Publicatiedatum: