Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Verdellen, Satori Holland:

"Weinig beweging op limesmarkt na dramatisch 2018"

Tholen - "2018 is een dramatische limesjaar geweest", blikt Marcel Verdellen van Satori Holland uit Venlo terug. "De prijzen zakten weg tot soms wel 1 euro voor een doos. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt. Toen het afgelopen zomer zo heet was, stagneerde de markt volledig. Dat heeft wel forse impact gehad."

"En nog altijd is het geen Hosanna-stemming. Er is te veel aanbod of te weinig vraag, maar de prijzen liggen in elk geval onder druk", vertelt de importeur, die van januari tot maart traditiegetrouw limes uit Brazilië betrekt., "Ook nu liggen de prijzen nog op een niveau tussen de 3,50 en 4,50 euro en dat is gewoon te weinig. Limes moeten 6,50 - 7 euro opbrengen en alles daaronder kost gewoon geld."

Een oplossing is dan ook niet al te eenvoudig. "Hopelijk stoppen er een aantal partijen met de import en export van limes. Dat zou de enige oplossing zijn", constateert Marcel. Voor Satori is afscheid nemen van de limeshandel overigens geen optie. "Limes zitten verankerd in de historie van ons bedrijf. We hebben samenwerkingsverbanden met telers die al meer dan 20 jaar standhouden. Die gaan we met één slecht jaar niet verbreken."

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
T +31 (0)43 458 8200
marcel.verdellen@satori.nl  
www.satori.nl