Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De kwaliteit van de Kent vliegmango springt er steeds meer uit

Als we van het seizoen in Brazilië naar Peru gaan, “springt de Kent-mango in Peru er bovenuit met een vrij prijzig aanbod dat wel van goede kwaliteit is,” legt Jean Philippe - commercieel directeur van Méchinaud uit.


Wat betreft het evenwicht tussen vraag en aanbod zegt hij het volgende: "Hoewel er een aantal perioden waren waarin de situatie op de markt tijdens de seizoensovergangen ingewikkeld was, hadden we nog steeds genoeg mango's.”

De kwaliteit van de vliegmango is veel hoger
"Op de markt in Nantes (Loire-Atlantique) zal de vliegmango afgezet worden tegen prijzen van rond de 6,20/6,50 euro per kilo": een aanzienlijk hogere prijs dan die van de bootmango, maar die volgens Jean Philippe klopt met de uitzonderlijke kwaliteit van het product. "Soms hebben we het over de “vroeg gerijpte bootmango”, maar dat is meer om marketingredenen dan om iets anders. Want als we een kwaliteitsmango willen, willen we een mango die geplukt wordt zodra deze rijp is en per vliegtuig wordt vervoerd. Het is zeker geen erg duurzame ontwikkeling, maar de bootmango – vroeg gerijpt of niet – kan niet aan de kwaliteit van een vliegmango tippen. Bootmango’s zijn misschien iets zachter, maar hebben niet veel smaak. Daarnaast zijn bootmango’s geen specialiteit van Mechinaud.

De Kent-mango: de favoriet van de Fransen
"Of het nu om die in middelgrote en grote supermarkten gaat, detailhandelaren of markten, de Kent-mango is het favoriete ras van de Fransen. Ook kennen we speciale mango's, zoals bijvoorbeeld de geurige groene mango. De prijzen daarvan liggen rond de 10 euro per kilo. Andere kleine mangorassen zoals de Thai-mango zijn ook erg krachtig van smaak, maar we hebben het hierbij wel over een hyperniche,” legt Jean Philippe uit.


De troeven van de Kent-mango hebben echter de harten van de Fransen veroverd. Het is een mango met een zeer interessante gewicht/vruchtvleesverhouding. Naast dit voordelige aspect heeft de Kent-mango sterk ontwikkelde geuren, een goede textuur en een uitstekende suiker-/zuurbalans.

Voor meer informatie:
Jean Philippe
Méchinaud
58, Boulevard Roch
MIN case B21 et B22
44261 NANTES Cedex
Tél. : +33 (0)2 40 48 97 16
jphilippe@mechinaud.fr 
www.mechinaud-saveurs.com 

Publicatiedatum: