Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleinere vraag tomaten, zachtfruit en avocado werkt door in cijfers

Australisch Costa Group stelt verwachting bij

Tholen – De Australische Costa Group heeft de eerder aangekondigde verwachtingen voor het boekjaar tot eind december 2018 naar beneden bijgesteld. Het bedrijf werd in de laatste maand van het jaar geconfronteerd met een achterblijvende vraag voor een aantal producten in het assortiment.

Volgens het persbericht viel de vraag naar tomaten, zachtfruit en avocado in de laatste maand van 2018 tegen. Ook de start van het jaar verloopt trager dan verwacht. “Deze onregelmatige vraag wordt gereflecteerd in lagere prijzen voor een aantal producten. Ook het seizoen voor importcitrus is eerder geëindigd,” aldus het persbericht.

Als deze marktsituatie voortduurt zal dit, in combinatie met de vertraagde ingebruikname van de geüpgraded Monarto champignonfaciliteit  in South Australia en de eerder aangekondigde extra kosten voor investeringen zoals African Blue, resulteren in een stabiel resultaat voor de twaalf maanden NPAT-S tot eind juni 2019. “Dit in vergelijking met onze eerdere verwachting van een lichte groei met dubbele cijfers over diezelfde periode.”

Volgens het bedrijf zijn de huidige omstandigheden niet structureel en verwacht dat de handel voor het kalenderjaar 2019 een resultaat in lijn met de eerdere verwachtingen zal opleveren. Dat komt neer op dubbele groeicijfers (CAGR) voor de twee kalenderjaren 2017 tot 2019. Daarnaast meldt het bedrijf dat de groeiplannen in de verschillende categorieën goed verlopen.

 

Meer informatie wordt eind februari verwacht.

Lees hier het volledige bericht.