Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ALDI op weg naar minder verpakkingsafval

ALDI Nord en ALDI SÜD kunnen terugkijken op een succesvol jaar wat betreft duurzame verpakkingen. Enkele maatregelen van de gezamenlijke verpakkingsmissie zijn reeds succesvol gerealiseerd. Zo bieden de discounters vanaf 2019 bijvoorbeeld geen plastic servies, rietjes en bekertjes meer aan. Ook in de toekomst zetten de twee bedrijfsgroepen hun engagement voort om hun ambitieuze doelen te bereiken.

De EU is het eens over het verbod op wegwerpplastic. Maar niet alleen de politieke instellingen houden zich bezig met de vraag hoe verpakkingsafval in de toekomst gereduceerd kan worden. Ook ALDI Nord en ALDI SÜD hebben zich in het kader van hun verpakkingsmissie reeds een en ander voorgenomen en verwelkomen de plannen van de EU. „We hebben ons ten doel gesteld om de verpakkingen van onze eigen merken tot 2025 met 30 procent te reduceren. Dankzij onze tot nu toe genomen maatregelen zien we continue successen en zo komen we met snelle passen dichter bij onze voornemensr“, aldus Philipp Skorning, Group Buying Director bij ALDI SÜD, verantwoordelijk voor kwaliteitswezen & Corporate Responsibility.

Plastic wegwerpartikelen vervangen 
„Overvloedige plastic wegwerpartikelen moeten succesvol vervangen worden door artikelen van milieuvriendelijke materialen of door alternatieve oplossingen voor meermalig gebruik“, zegt Erik Hollmann, leider Corporate Responsibility bij ALDI Nord. Zo kunnen klanten plastic servies, rietjes of wegwerpbekertjes per direct niet meer bij ALDI in de schappen vinden. Al in het eerste half jaar van 2019 vervangt ALDI bij wattenstaafjes de plastic schacht door een duurzame papieren schacht. ALDI SÜD bespaart hierdoor bijvoorbeeld 230 ton kunststof.

Producten uitgepakt en besparing op plastic
Waar mogelijk maken ALDI Nord en ALDI SÜD bij groenten en fruit geen gebruik meer van een plastic huls. Met dunne banderollen in plaats van plastic folie zullen de discounters de kunststofhoeveelheid bij bananen met zo'n 340 ton per jaar reduceren. Door het gebruik van recyclaten in de productverpakkingen van dranken maakt Aldi een besparing van circa 2000 ton nieuw kunststof mogelijk.

Publicatiedatum: