Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwi's voor €14,- per kilo in Congo

In het Westen heeft men vaak het idee en een beeld van een arm Afrika. Maar veel Afrikaanse hoofdsteden verschillen niet zo veel van Europese. Ook daar wonen rijke mensen en zijn er groepen die economische problemen hebben. Een voorbeeld wordt gegeven door econoom Gianluca Bagnara, die de onderstaande foto's heeft gemaakt in de hoofdstad van Congo, Kinshasa.

Kiwi's voor  €14,- p/kg

"Ik was daar omdat ik voedselontwikkelingsprojecten volg. In een lokale supermarkt zag ik dat sinaasappels een prijs hadden van ongeveer €12,- per kilo en kiwi's ongeveer €14,-. Het waren producten die voornamelijk uit Zuid-Afrika waren geïmporteerd", zegt Bagnara.

Volgens Bagnara vertegenwoordigt dit een belangrijk kans voor Italië: er zijn ook overeenkomsten nodig met Afrikaanse landen, waar bevolkingsgroepen met een goed inkomen wonen en die op zoek zijn naar kwaliteitsproducten. Zij zouden zonder problemen Italiaans fruit aankopen.

Publicatiedatum: