Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hamburgse importeur start granaatappelseizoen

Don Limón bevindt zich momenteel in de voorbereiding op het aankomende seizoen van de Indische granaatappelen. De grootimporteur uit Hamburg begint het seizoen met veel vertrouwen en hoge verwachtingen, meldt de afzetafdeling.  Als nieuwste marketingmaatregel heeft het bedrijf speciale Don Limón brand boxes voor de granaatappelen ontworpen. 



Eigen merkoptreden
De voorbereiding op het aankomende seizoen verloopt tot nu toe naar tevredenheid. De laatste analyses wat betreft resten van gewasbeschermingsmiddelen op het fruit hebben reeds plaatsgevonden met een tevredenstellend resultaat en de eerste granaatappelen zullen binnenkort geoogst en geëxporteerd worden, meldt de afzetafdeling. Het volgende doel is om de granaatappelen duurzaam een vaste plaats in de handel te geven en een herkenningswaarde te verschaffen. „Hiervoor hebben we de zogenaamde Don Limón brand boxes ontwikkeld, zodat we de Indische granaatappelen voor het eerst onder ons eigen label kunnen verkopen. Het gaat momenteel echter nog om een ontwerp. Het uiteindelijke design wordt midden december op onze sociale media pagina's bekend gemaakt", meldt de marketingafdeling.



Succesvolle uitbreiding
De firma Don Limón breidt haar bedrijfstak in India sinds vele jaren succesvol uit: grote investeringen, Hindi sprekende medewerkers en een jarenlange samenwerking met telers aldaar - onder andere op het gebied van druiven uit Maharashtra - zijn kenmerkend voor de bedrijfsstrategie. De teeltregio voor granaatappelen bevindt zich eveneens hoofdzakelijk in Maharashtra, telers uit Karnataka, Andhra Pradesh, Gujarat en Tamil Nadu vullen de totale teelt aan. De hoofdrassen in het assortiment zijn Ganesh, Bhagwa, Ruby, Arakta en ​Mridula. „In totaal bedraagt het wekelijkse volume voor de Europese markten zo'n 6-8 containers. In tegenstelling tot bij de druiventeelt is het aantal granaatappeltelers duidelijk kleiner. In totaal zijn er 10-12 telers bij het project betrokken."

Verdere informatie:
Don Limón GmbH
Banksstraße 28, F-245
20097 Hamburg
Tel: +49 (0) 40 30954990
Telefax:+49 (0) 40 309549960
E-mail: aschindler@pilz-schindler.de 
www.don-limon.com  

Publicatiedatum: