Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

World Avocado Organisation rekent af met geruchten: Avocado-afzet VK loop niet terug

Deze week verschenen er berichten in de media dat de avocado-afzet in het Verenigd Koninkrijk op zijn retour zou zijn en dat een aantal restaurants de populaire superfood uit milieuoverwegingen van de menukaart heeft geschrapt. 

De World Avocado Organisation laat echter weten dat dit totaal niet het geval is. Sterker nog, in Britse supers vliegen avocado's de schappen uit en restaurants in het land verwerken het fruit steeds vaker in hun gerechten. 

Alleen al in het Verenigd Koninkrijk nam de afzet het afgelopen jaar met 26% toe en in heel Europa werden er in 2018 meer dan 600 kilo avocado's geconsumeerd. Het is een veelvoorkomend misverstand dat er voor de avocadoteelt grote hoeveelheden water nodig zijn. De watervoetafdruk per kilo avocado bedraagt echter maar een vijftiende van de hoeveelheid water die nodig is voor de productie van de dezelfde hoeveelheid rundvlees. 

Daarnaast is het zo dat avocado's in regio's geteeld worden waar van nature veel neerslag valt, zoals Mexico en Colombia. Wanneer er wel irrigatie nodig is, dan wordt er op grote schaal gebruik gemaakt van water efficiĆ«nte systemen om een duurzame teelt te kunnen garanderen. 

In dit soort mediaberichten wordt niet alleen het waterverbruik van de avocadosector sterk overdreven maar wordt ook niets gezegd over vele positieve aspecten van de teelt van dit gewas voor gemeenschappen overal ter wereld, zoals de grote werkgelegenheid en het herstel van landbouwgronden," aldus Xavier Equihua, directeur van de World Avocado Organisation. 

Publicatiedatum: