Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Mandarijnen uit Agadir en Berkane zitten elkaar in de weg"

Tholen - "De handel in citrus loopt momenteel redelijk door. De prijzen staan licht onder druk, maar door het koudere weer zien we de consumptie wel wat aantrekken, vertelt Erik-Jan Thur van Marni Fruit. "Met de Spaanse bladmandarijnen zitten we nu in de Clemenules en die worden verkocht tussen de 8 en 9 euro. De mandarijnen zonder blad zitten ook op dat niveau, maar hebben wel concurrentie vanuit Marokko."

"Het Marokkaanse citrus uit Agadir en Berkane valt momenteel wat samen doordat de aanvoer vanuit Berkane is vervroegd. Dat is wel nadelig voor de afzet voor het fruit, want nu kiezen sommige klanten toch eerder voor het citrus uit Agadir dat kwalitatief ook niet verkeerd en prijstechnisch een stukje lager ligt", vervolgt de importeur. "Met sinaasappelen zitten we nu in de Spaanse Navelina's. Die prijzen liggen voor dikke maten tussen de 10,50 en 11 euro en voor de kleintjes tussen de 8,50 en 9,50 euro. Dadelijk schakelen we over op de Navels."

"Door de slechte weersomstandigheden in Spanje is het fruit iets gevoeliger, maar we hebben momenteel meer last van de onregelmatige binnenkomsten door de Franse stakingen. Sommige auto's hebben er geen last van en anderen arriveren twee dagen later. Nu kunnen sinaasappelen dat gelukkig wel hebben, maar voor de delicatere producten wordt dat wel problematisch", besluit Erik-Jan.

Voor meer informatie:
Erik Jan Thur
Marni Fruit BV
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel.: (0180) 69 79 89
info@marnifruit.com 
www.marnifruit.com