Azerbeidzjan wil AGF-export naar Baltische staten vergroten

Azerbeidzjan focust op het diversifiëren van haar export en de ontwikkeling van niet aan olie gerelateerde sectoren. Het land richt zich op de Baltische staten voor het uitbreiden van haar tuinbouwexport en deze aanpak lijkt succesvol te zijn De banden tussen de Baltische regio en Azerbeidzjan zijn gebaseerd op wederzijdse vriendschap en  samenwerking.

Bashir Guliyev, voorzitter van de Association of Producers and Exporters of Fruit and Vegetable Products in Azerbeidzjan, heeft laten weten dat zijn land van plan is om de AGF-export naar de Baltische staten te vergroten.

Azerbeidzjan werkt nauw samen met Letland. Vandaar dat de export naar dit land groter is dan naar de twee andere Baltische staten. Hij merkt op dat de opening van een Azerbeidzjaans handelskantoor in Letland een gunstig effect op de groenten- en fruitafzet in deze regio heeft gehad.

Momenteel zijn volgens Guliyex Rusland en andere voormalige Sovjet-staten nog altijd de belangrijkste exportmarkten voor Azerbeidzjan. De waarde van de export naar Letland bedroeg in het eerste halfjaar van 2018 €13,2 miljoen. 

In de periode van januari tot juni 2018 bereikte de export van Azerbeidzjaanse groenten en fruit een waarde van €242,4 miljoen en dat is 27% meer dan in 2017. In dat jaar exporteerde Azerbeidzjan voor €440 miljoen aan groenten en fruit. 

Azernews.az bericht dat de Association of Azerbaijani producers and exporters of fruits and vegetables in 2016 werd opgericht met steun van het ministerie van Economische Zaken. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019