Oostenrijkse fruittelers strijden tegen 'oneerlijke' prijsverhoudingen

De Oostenrijkse fruittelers wenden zich momenteel tot hun landgenoten met een verzoek. Hoewel de oogst van 2018 goed was, is de economische situatie van de telers zwak. Met verschillende acties vragen zij aandacht voor het feit dat de telers met de huidige appelprijs de helft er zelf bovenop moeten betalen.

De Oostenrijkse fruittelers zijn bijeengekomen om op hun situatie te wijzen. „Stop de oneerlijke prijzen voor onze telers" is op hun plakkaten te lezen. Economisch gezien zien de telers het zwart in als de branche en de consumenten niet wakker geschud kunnen worden.

Transparantie en rentabiliteit
„De fruittelers doen sinds vele jaren hun huiswerk. Ze houden kwaliteitscontroles, zorgen voor transparantie en doen hun best om rentabiliteit te bereiken – de opbrengst is echter bij lange na niet genoeg om een bedrijf in stand te houden", zegt Wolfgang Mazelle, directeur van de vereniging van professionele fruittelers uit Steiermark. Hij steunt de telers die zich verzameld hebben in hun verzoek om fairness en anders denken.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019