Indonesië: sjalottenproductie neemt toe

Deze week werd in aanwezigheid van de Indonesische Landbouwminister, Andi Amran Sulaiman, overeenstemming bereikt voor de export van sjalotten naar de Filipijnen. 

De overeenkomst werd getekend door de Regency Shallots Association en exportbedrijf PT Binagloria Enterprindo. Volgens Amran heeft de jaarlijkse groei van de sjalottenproductie de export een boost gegeven.

Het ministerie van Landbouw stimuleert de export van tuinbouwgewassen zoals suikermaïs, palmolie, mangosteen, bananen en rode uien. Dit jaar heeft het ministerie haar exportdoelstelling voor sjalotten verhoogd naar 15.000 ton en dit houdt een stijging van bijna 100% ten opzichte van vorig jaar in, toen er slechts 7.750 ton sjalotten werden geëxporteerd.

De Indonesische overheid laat weten dat het sjalottentelers en -coöperaties zal blijven aanmoedigen om hun export te vergroten. "Naast de hogere prijzen zal de export voor telers een stimulans zijn om hun teeltmethoden te verbeteren zodat hun product concurrerender wordt," aldus een woordvoerder. "Met name de rassen Tajuk en Super Philip, die in de regio Tapin worden geteeld, beantwoorden aan de exportnormen."

Bron: en.netralnews.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019