Prijzen Indiase uien stijgen in de aanloop naar Diwali

Naar verwachting zal de uienprijs naar €0,47-€0,53 per kilo stijgen in de aanloop naar het het hindoefeest Diwali. De afgelopen dagen stegen de groothandelsprijzen met maar liefst 50%.

Handelaren vertellen dat de huidige oogst kleiner zal zijn als gevolg van de droge omstandigheden. Bovendien zijn de groothandelsmarkten tijdens Diwali gesloten waardoor de retailprijzen, die nu rond de €0,18-€0,24 per kilo liggen, in heel het land zullen stijgen.

Het feit dat de groothandelsmarkt in het district Nashik tijdens Diwali 7 tot 8 dagen gesloten is, zal mogelijk ook voor een piek in de prijzen zorgen. In Lasalgaon, de markt die bepalend is voor de uienprijzen in de rest van land, stegen de prijzen vorige week met 50%. De uien die momenteel verkocht worden, zijn afkomstig uit bewaring. Telers zagen al zo'n 40% van hun uienvoorraden verloren gaan. 

Handelaren zijn van mening dat het uitblijven van langdurige regenval in combinatie met de extreme hitte voor een aanzienlijk kleinere oogst heeft gezorgd. Tot voor twee weken geleden, hielden handelaren rekening met een kleine prijsstijging omdat de uienoogst in Maharashtra zo'n drie weken vertraging opgelopen heeft. 

Bron: economictimes.indiatimes.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019