USDA - GAIN rapport

Polen: financiële steun in geval van droogte voor telers

Het Poolse ministerie van Landbouw kondigde aan dat telers aanspraak kunnen maken op PLN 1,5 miljard ($410 miljoen) financiële steun om verliezen veroorzaakt door de droogte in 2018 te compenseren.

De meeste regio's waren van april tot half juni 2018 gebukt onder hete en droge weersomstandigheden, hoewel sommige regio's in West-Polen tot en met september te kampen hadden met droogte. Meer dan 200.000 Poolse teeltbedrijven op 3,5 miljoen hectare hadden met negatieve gevolgen af te rekenen.

Op 14 september 2018 kondigde de Poolse minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Jan Krzysztof Ardanowski aan dat de regering de PLN 1,5 miljard zou toekennen in de vorm van subsidies ten behoeve van getroffen telers.

Getroffen telers die meer dan 70 procent van de gewassen van de beplante oppervlakte hebben verloren, kunnen tot PLN 1.000 ($271) per hectare verkrijgen, terwijl telers die tussen 30-70 procent van hun gewassen verloren tot PLN 500 ($135) per hectare kunnen ontvangen. Telers die in aanmerking komen, dienen wel te kunnen aantonen dat de gewassen van ten minste de helft van hun areaal verzekerd zijn. Indien niet zal de uitbetaling worden gehalveerd, overeenkomstig de wetgeving van de Europese Unie (EU).

Telers kunnen vanaf 31 oktober 2018 een aanvraag voor steunverlening indienen.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019