IJslands bier van blauwe bessen en kraaiheidewijn

In een poging weinig benutte IJslandse ingrediënten, zoals blauwe bessen en kraaiheide, te gebruiken hebben Axel Eyjólfsdóttir en Liljar Már Þorbjörnsson een brouwerij opgericht. Hun eerste twee producten, blauwe bessenbier en wijn van kraaiheidebessen, werden vorige week in de Skúli Craft Bar gepresenteerd. (Kraaiheide komt algemeen voor op heel IJsland. De smalle dikke blaadjes en de zwarte bessen zijn zeer karakteristiek)

De nieuwe brouwerij Og Natura maakt bier en wijn van IJslandse ingrediënten zonder gebruik te maken van toevoegingen of conserveermiddelen.

De wijn van kraaiheide draagt de naam Axel en is momenteel de enige wijn van IJslandse bodem. De wijn werd ontwikkeld door Eyjólfsdóttir. "Ik vind dat kraaiheide onvoldoende benut wordt. De bessen van deze plant zijn geschikt voor het maken van wijn omdat ze tannines en oliën bevatten die men niet in andere IJslandse bessen aantreft," legt Eyjólfsdóttir uit. Ze voegt er aan toe dat het om een natuurlijke 'wijn' gaat die strikt genomen niet helemaal puur is omdat hij ook gezoet is met dadels en appelen. 

Bron: icelandmonitor.mbl.is

 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018