Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Door hoge uienprijzen valt Verre Oosten grotendeels weg en ook export naar Afrika rustiger"

Tholen  - De uienmarkt verloopt volgens Gerard Hoekman van Mulder Onions momenteel relatief rustig. "De hoge prijzen hebben invloed op de vraag, wat een normale zaak is. Dat nu de uien achter de planken zitten er meer druk komt vanuit de telers, was te verwachten en dat drijft de prijs op. Hierdoor wordt het moeilijker om de traditionele markten te beleveren. Het Verre Oosten valt bijvoorbeeld bijna helemaal weg en ook Afrika is veel rustiger dan andere  jaren. Maar met een lagere opbrengst is dat misschien ook niet zo erg."

"De kwaliteit is op dit moment goed. Laten we hopen dat dit zo blijft want hoge prijzen en slechte kwaliteit zijn geen vrienden van elkaar. We weten allemaal dat de uien onder extreme stress gegroeid zijn. De vraag is hoe MH30 is aangeslagen en zo zijn er vele vragen", constateert Gerard. De tijd zal het leren. Alles hangt af van de vraag of we vroeg 'leeg' gaan zijn, maar vooralsnog zijn er nog genoeg uien om te verkopen. Spannend is dit seizoen zeker!"

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
gerard@mulder-onions.com
www.mulder-onions.com