Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Ruim aanbod in sla: andijvie duurste soort

IJsbergsla werd schappelijker van prijs. De goedkoopste slasoort op dit moment is kropsla. Een ruime aanvoer van venkel werd aan normale prijzen verkocht. Groene selder en knolselder zijn (voor de tijd van het jaar) normaal geprijsd. De aanvoer van broccoli is ruim. Prijzen zijn normaal. Een ruime aanvoer vollegrond-spinazie werd goedkoop verkocht. Een dalende aanvoer van aubergines werd aan stabiele prijzen verkocht. Niet te duur. Er is eveneens een dalend aanbod van courgette. Prijzen zijn gelift, maar normaal voor de tijd van het jaar. Groene paprika was de voorbije dagen de duurste paprika-kleur. Alle andere kleuren zijn voordelig.

Duurder
Tijd voor kolen : alle soorten in alle kleuren. De sterkst genoteerde is de savooi. Ook rood wordt stevig betaald. Witte kool en Chinese kool zijn het voordeligst. Er worden topprijzen gegeven voor kleine spruitjes. Er is een ruim aanbod in alle slasoorten: (krul) andijvie blijft de duurste slasoort. Lollo's, eikenblad en veldsla liggen op een vrij normaal prijsniveau. Het aanbod van witloof verloopt stijgend. Prijzen blijven sterk. De aanvoer van prei is licht stijgend, maar ligt lager dan vorige jaren (droogte).  Prijzen blijven duur voor de tijd van het jaar! Een overzichtelijke aanvoer van jonge bussels wortelen werd aan stevige prijzen verkocht. Een beperkte aanvoer van tomaten werd aan licht gedaalde prijzen (maar sterk voor de tijd van het jaar) verkocht. Tros is duurder dan los. Een dalend aanbod van komkommers werd aan zeer sterke prijzen verkocht.  Het assortiment bonen en peulen is beperkt: prijzen worden goed ondersteund!

Fruit
Het overzichtelijk aanbod van aardbeien werd aan voordeligere prijzen verkocht.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: