Zijn cryptomunten een optie?

EU zoekt naar alternatieven betalingsverkeer Iran

Ondanks de sancties van de VS werken EU-landen, die het nucleaire verdrag met Iran tekenden, aan een alternatief betalingssysteem om handel te kunnen drijven met het land. Dat liet buitenlandvertegenwoordiger Federica Mogherini weten.

Rusland, VK, Duitsland, China, Frankrijk en de VS tekenden in eerste instantie allemaal de deal. De VS trok zich in mei terug uit het verdrag en stelde opnieuw sancties in tegen Iran. Daarnaast uitte het land waarschuwingen aan het adres van Europa om te stoppen met handel drijven met Iran of er zouden secundaire sancties kunnen volgen. De EU was 'not amused' met deze nieuwe lijn van de VS. De EU-landen stelden dat ze zouden blijven werken aan effectieve financiële kanalen om olie en gas uit het land te importeren. 

Een mogelijk alternatief voor het betalingsverkeer tussen de EU en Iran zijn de nieuwe cryptomunten. Op die manier is handel mogelijk zonder dat de VS betrokken is. Iran is 's werelds derde olieproducent binnen OPEC en is grotendeels afhankelijk van de olieopbrengsten voor haar economie. Daarom heeft het land er veel belang bij om de kosten van de sancties te compenseren, bijvoorbeeld via een cryptomunt zoals de Venezolaanse Petro, die gedekt wordt door de oliereserves.

Bron: cryptopotato.com 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019