doel: 100 scholen openen in 2020

Wereld Educatiedag: Chiquita op derde onderwijsdoelstelling

Aan de vooravond van Wereld Educatiedag (28 september) laat Chiquita weten dat het 33% van haar onderwijsdoelstellingen heeft gehaald. Het doel is om in 2020 op 100 scholen onderwijs te bieden aan 20.000 kinderen. De teller staat momenteel op 33 scholen. 

Onder het project vallen onder andere de nieuwbouw en renovatie van gebouwen en het voorzien in lesmateriaal voor de kinderen. Chiquita biedt het onderwijs aan de kinderen van de plantagearbeiders in Costa-Rica, Guatemala, Panama en Honduras.

"We geloven dat onderwijs de eenvoudigste manier is om een grote impact te hebben op de levens van gezinnen en gemeenschappen van onze werknemers," aldus Jamie Postell, Sales Director North America. In Costa Rica en Guatemala voorziet het bedrijf in de basis materialen die door de ministeries van onderwijs gesteld worden in Panama en Honduras biedt het bedrijf studiebeurzen. Daarnaast worden projecten die de gemeenschap helpen gesteund. Naast onderwijs is er ook aandacht voor gezondheidszorg. Zo krijgen kinderen rond de plantages in Costa Rica gratis toegang tot een opticien en tandarts en krijgen ze onderwijs over gezondheid. 

www.chiquita.com 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018